Soția lui Mihai Șora răspunde acuzațiilor primite din partea fiului acestuia: „A mințit”

Octav Ganea INQUAM
Descriere foto: Octav Ganea INQUAM

Luiza Șora a reacționat, după acuzațiile pe care le-a primit la slujba de înmormântare a soțului ei, chin din partea copiilor filosofului.

Înmormântarea lui Mihai Șora de pe 28 februarie nu s-a terminat fără incidente neplăcute. Fiul filosofului, Tom Șora, a ținut un discurs în biserică, unde i-a adus mai multe acuzații dure văduvei acestuia, care nu le-ar fi permis celor doi copii ai săi să ia legătura cu tatăl său, în ultimii ani de viață. Luiza Șora răspunde acum acuzațiilor și mărturisește că, în realitate, cei doi nu și-au dorit să țină legătura cu părintele lor pe care nu l-au sunat nici măcar la aniversarea vârstei de 100 de ani. 

„Tom Şora a minţit spunând că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu tatăl lui. Tom Şora, ca şi sora lui, Sanda Şora, nu i-au telefonat, pur şi simplu, lui Mihai Şora ani la rând - nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani”, a scris pe Facebook Luiza-Palaciuc.

Citește și: Soția lui Mihai Șora, scrisoare sfâșietoare: „Să fii cuminte! Mă întorc repede”

Luiza Șora, acuzații către Tom Șora

Mai mult, aceasta spune că, până în ultima clipă de viață, tatăl lor a avut același număr de telefon de zeci de ani, pe care copiii n-ar fi încercat să-l contacteze vreodată. 

„Examinând istoricul apelurilor intrate la cele două numere active ale lui Mihai Şora: 02131863** şi 02131863**. Cel dintâi avea mereu robotul activat, unde oricine putea lăsa un mesaj, în caz că nu eram acasă. La care se adaugă numărul nostru de mobil, neschimbat de peste 20 de ani, şi pe care Tom Şora, ca şi dumneavoastră, de altfel, îl cunoaşteţi. Şi unde pot fi trimise sms’uri ori mesaje pe WhattsApp, atunci când este pus pe silenţios. De asemenea, nu i-au trimis nicio scrisoare, carte poştală, mesaj prin vreo altă persoană”, a continuat ea. 

Te-ar putea interesa și: Secretul longevității lui Mihai Șora. Filosoful s-a stins din viață la 106 ani: „Atât de simplu”

Motivul pentru care nu i-a anunțat de moartea tatălui lor 

Aceasta recunoaște faptul că a uiat să-i informeze pe cei doi de faptul că tatăl lor s-a stins din viață, însă spune că a fost mult prea preocupată ca toate detaliile înmormântării să fie bine puse la punct. Femeia spune că, pur și simplu, nu și-a dat seama de acest aspect, însă nu a fost rău intenționată.

„Când spun „niciodată“ nu mă refer doar la ultimii ani, ci şi la deceniile dinainte de anul 2000, copiii lui Mihai Şora fiind stabiliţi în străinătate de la sfârşitul anilor ’70, începutul anilor ’80.(...) În vârtejul organizării înmormântării, cu multe drumuri, proceduri, formalităţi, nu m-am gândit, efectiv, la Tom Şora. Probabil că ar fi trebuit să fiu mai pragmatică şi să-i telefonez. Nu sunt o fiinţă pragmatică, iar, pentru mine, ceea ce conta era, întâi de toate, Mihai Şora: gândul ca totul să decurgă impecabil, să fie la înălţimea omului înmormântat.“, a mai scris aceasta.

Ce acuzații i-a adus Tom Șora

“Doamnelor și domnilor, vă mulțumesc că ați venit. Eu sunt Tom Șora, fiul lui Mihai Șora. Am venit aici pentru comemorarea tatălui meu. Nu am venit singur, am venit cu nepotul lui Mihai Șora, Alexandru, și cu strănepotul lui, Nico. Și am venit și în numele surorii mele Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Și nu aș fi ținut această mică prelegere dacă nu m-aș fi simțit obligat. Este spontană, nu am pregătit-o, am improvizat-o acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost aduse numai foarte, foarte, frumoase cuvinte aduse spiriritului elevat al lui Mihai Șora. Eu voi spune alte lucruri. Scurte.

Am aflat de moartea tatălului meu cu totul întâmplător. Și anume, o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc, cu toții locuim în Germania. Și atunci sora mea mi-a spus sâmbătă seară că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înștințat că a murit. Am aflat întâmplător”, a declarat fiul filosofului, chiar la slujba de înmormânatareGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 01 Martie 2023, 16:14 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play