Soția lui Benone Sinulescu, primele declarații după moartea marelui artist: „N-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19”

Benone Sinulescu și soția sa, foto Facebook
Descriere foto: Benone Sinulescu și soția sa, foto Facebook

Benone Sinulescu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 84 de ani, în urma unor complicații pulmonare. 

Soția lui Benone Sinulescu este devastată de durere și spune că așteaptă chiar înaceste momente să vină firma mortuară pentru a începe procedurile dinaintea înmormântării. 

 

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.

A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.

El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat Elena Sinulescu pentru Impact.ro

 


Problemele de sănătate cu care s-a confruntat artistul în ultimele luni


În urmă cu câteva luni, Benone Sinulescu a fost internat în spital timp de 14 zile, după ce a fost găsit inconștient în propria locuință.  Inițial, artistul a fost internat într-un centru de îngrijiri paleative, însă când starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat, a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Arad, acolo unde medicii l-au pus pe picioare. 

Elena Sinulescu a vorbit  atunci despre starea de sănătate a soțului ei printr-un mesaj pe Facebook.


„Dragi prieteni, admiratori ai lui Benone Sinulescu,


Având în prim-plan preocuparea pentru starea de sănătate a soțului meu, pe de o parte, dar si dorința acestuia de a expune publicului doar actul artistic și mai puțin problemele de sănătate specifice vârstei, am evitat mediatizarea situației medicale a soțului meu.  Totuși, situația impune câteva precizări:


În urma cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată.


În dimineața zilei de joi 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient ci a căzut și nu a dorit să fie internat.


Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Barzava, neputând să îl ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabila imaginii publice, împreună am stabilit sa solicitam o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate. 


În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital.  În acest timp, fostul impresar  Ionuț Pavel, fără a ma fi întrebat despre starea soțului meu si fără a ne solicita acordul, a răspândit în presa informații nedocumentate, false, defăimătoare privind modul in care familia îl îngrijește pe “Nea Beni”.


Se dovedește ca Beni pe buna dreptate nu îl considera o persoană din cercul de prieteni si a încetat relațiile profesionale de mai mult timp cu acesta.


Va mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu", este mesajul postat de Elena Sinulescu pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva luni. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 18 noi 2021, 16:40 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience