Sorin Bontea, rețetă de pizza de casă. Secretul pentru un aluat pufos la interior și crocant la exterior

Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit cea mai bună rețetă de pizza de casă. 

Sorin Bontea nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari chefi de la noi din țară. Tocmai datorită faptului că se bucură de o notorietate aparte nu doar la TV, ci și în mediul online, acesta postează frecvent pe rețelele de socializare diferite rețete și trucuri din bucătărie, care să-i ajute pe fanii săi să obțină cele mai bun delicatese culinare. De data aceasta, celebrul bucătar chef a propus un fel de mâncare adorat nu doar de cei mai mari, ci și de cei mai mici membri ai familiei. Este vorba despre o rețetă de pizza de casă, care acesta promite că va fi una foarte delicioasă.

„S-a cerut pizza, s-a pregătit!
Cum prepar eu blatul:
făină 650 - 1kg
apa călduță - 800ml
drojdie uscată - 14g
ulei de măsline - 50ml
sare - 30g
zahăr- 20g

Pentru sosul de roșii:
Passata de roșii 1kg
Ulei măsline 100ml
Zahăr 40-50 g
Sare 20-30 g
Piper 3- 4 g
Busuioc proaspăt 3g
Se fierb împreună la foc mic circa 10 min.


Amestesc totul și las să crească vreo 2-3h. În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai “împăturesc” un pic, să devină mai pufos.
În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant.
Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot!”, a scris Sorin Bontea pe rețelele de socializare. 

Citește și: Salată de vinete și tochitură de dietă. Mihaela Bilic te învață să mănânci preparate tradiționale fără să te îngrași

A început să muncească la o vârstă foarte fragedă

Sorin Bontea, asemenea și altor chefi bucătari de la noi din țară, s-a angajat încă de la o vârstă extrem de fragedă, înainte de a împlini 18 ani. Până să ajungă să „dicteze” altora cum să facă cele mai sofisticate preparate în bucătărie, acesta povestește că a început de la munca „de jos”, iar banii nu erau nici ei foarte mulți. Cu toate acestea, se pare că fiecare sacrificiu a meritat și toate experiențele dificile din trecut  l-au ajutat să atingă succesul de astăzi.

„Am câștigat primii bani la muncă, m-am angajat la 16 ani. Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul.  Primii ani în bucătărie au fost foarte grei. Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică', spunea Bontea în podcastul lui Mihai Morar.

VEZI și: Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”

A lucrat pe vase de croazieră

Mai mult, după ce a ajuns să-și câștige proprii bani, Sorin Bontea povestește cum venea acasă destul de rar, unul dinte joburile pe care le-a avut de-a lungul timpului fiind chiar pe croazieră. Chiar dacă aceasta nu este cea mai simplă experiență, bucătarul chef spune că totul l-a ajutat să cunoască lumea altfel.

„Nici eu nu i-am văzut, serios. Veneam acasă odată la 7-8 luni. Am trecut și eu prin genul ăsta de plecat de acasă. Am lucrat pe vase de croazieră. Unii spun că este rău, alţii spun că este bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial.Ideea este că eu am avut un foarte mare avantaj că în orice port m-am dat jos şi am gustat din ce se gătea acolo. Eu zic că asta m-a ajutat foarte mult în carieră. În plus, am văzut cam tot ce se poate vedea în lumea asta. N-am văzut India', a spus chef Sorin Bontea.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel