Sorin Bontea muncește de la 16 ani. Ce salariu avea pe atunci juratul de la „Chefi la cuțite”: „Era foarte multă muncă fizică”

Data publicării:
Sorin Bontea, sursa foto Instagram
Descriere foto: Sorin Bontea, sursa foto Instagram

Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, dar puțini oameni cunosc cât de grea a fost adolescența sa. 

Sorin Bontea se bucură de un succes imens. Acesta este unul dintre cei mai talentați bucătari din România, dar pentru a ajunge aici, acesta a muncit enorm încă de pe vremea când era doar un adolescent. A riscat foarte multe pentru a învăța secretele bucătăriei și își aduce aminte și acum cât de greu i-a fost. 


„Am ieșit din armată, ce țară liberă? Mentalitatea era la fel, s-a schimbat după ani 2000. Am încercat atunci să fug și eu în Germania.


Fratele meu a fugit, dar pe noi ne-au prins pe la unguri și ne-au dat înapoi… S-a întâmplat în 1991, după ce am terminat armata.


Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. 


Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… 
Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. (…) Și ne trimiteau să muncim chiar și în noaptea de Revelion, undeva pe la Romexpo se făcea Revelionul Tineretului.


Asta era înainte de armată, pe vremea lui Ceaușescu. Eram puști și noi am fugit de acolo, am mers la Revelion”, a povestit Sorin Bontea în podcast-ul lui Mihai Morar.


Sorin Bontea a fost nevoit să își părăsească familia pentru a pleca pe mare. Soția lui l-a înțeles și l-a susținut mereu. Sorin spune că îi datorează soției lui succesul pe care el îl are astăzi. 


”Lunile în care am fost plecat pe mare au fost foarte grele şi pentru mine şi pentru soţie. Am făcut un mare sacrificiu. Nu pot să spun că am sacrificat familia şi nu cred că aş fi putut să fac nimic fără ajutorul soţiei. Ea a înţeles foarte bine ce vreau, m-a ajutat, a fost în spatele meu. Şi în mare parte, ei îi datorez poziţia în care sunt astăzi. La început era greu cu comunicarea. (...) Soţia mea are foarte multă grijă de mine pentru că mă iubeşte foarte mult”, a spus Sorin Bontea în urmă cu ceva timp. 

 

Citește și: Pâine cu puțină drojdie. Rețeta lui Chef Sorin Bontea. Ai nevoie de doar 4 ingredienteGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel