Sorin Bontea, cremă de zahăr ars exact ca în copilărie. Ingredientul secret care-i va oferi preparatului un gust unic

Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit un desert excelent de savurat cu întreaga familie.

Dacă aveți poftă de un desert bun, care să vă transpună în același timp pentru câteva clipe în copilărie, avem soluția perfectă. Chef Sorin Bontea a dezvăluit modul său unic de preparare al cremei de zahăr ars, căreia îi oferă o notă distinctă și o aromă unică cu ajutorul unui ingredient secret, care nu este integrat în rețeta de bază. Concret, este vorba despre o notă intensă de lime, care pare că transformă întregul preparat căruia îi oferă o notă fresh, dar și foarte delicioasă.

„Când vine vorba de desert, mă gândesc la cremă de zahăr ars cu lime și vanilie, așa îmi place mie. Este o rețetă simplă.”, a dezvăluit chef Sorin Bontea printr-un videoclip realizat pe Youtube.

Ingrediente pentru cremă:
4ouă
4 gălbenușuri
150 gr zahăr
900 ml lapte
10 ml extract de vanilie
2 lime

Pentru caramel:
90 ml apă
200 gr zahăr
10 ml suc de lămâie

Citește și: Supa cremă de ceapă verde, aliatul siluetei: „Elimină apa din țesut și accelerează arderea grăsimilor”. Este considerată medicament pentru organism

Mod de preparare:

Așadar, dacă vrei și tu să prepari acest desert minunat, trebuie doar să adaugi laptele într-un bol suficient de încăpător, peste care să pui treptat și gălbenușurile, dar și zahărul. Se rade și coaja de lime, se adaugă vanilia, iar compoziția se omogenizează bine cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele se amestecă perfect.

„Am amestecat bine, până se topește zahărul, dar între timp o să fac și caramelul. Pun zahărul (n.r într-o oală), apa și așteptăm să se facă caramelul. Vreau să fiu sigur că nu se arde și o să pun și niște lime. Când e gata, am ridicat cratița de pe plită. Acum pun zahărul caramel în recipiente, am pus 1 ml - doi ml de zahăr și aștept puțin să se întărească, după care pun compoziția.”, mai spus Bontea.

Citește și: Rețeta delicioasă de papanași cu brânză de vaci a Laurei Cosoi: „Mi s-a făcut dor de copilărie. Mama îi prepară destul de des”

La ce temperatură se coace desertul și pentru cât timp

În final, fiecare recipient în care a fost adăugată compoziția trebuie să fie acoperit individual cu foliu de aluminiu, după care trebuie să adaugă apă fierbinte în tava principală de copt. Acestea se lasă aproximativ jumătate de oră la cuptorul preîncălzit și sunt excelente de servit când devin reci, anunță bucătarul chef.

„Acum vreau să scot tot ce însemnă bule de aer și acopăr fiecare bol cu aluminiu și umplu cu apă fierbinte până la jumătate. Le pun la cuptor pentru 30-35 de minute la 160 de grade, cuptorul preîncălzit. Au ieșit ca o gelatină, le las să se răcească și apoi le pun în farfurie, ele sunt bune reci, a doua zi, de la frigider. S-a închegat foarte bine.”, a mai spus acesta. 

VEZI și: Cea mai simplă și delicioasă ciorbă a la grec. Încearcă și tu rețeta virală de pe TikTok / video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel