Somnul bun ar putea preveni boala Alzheimer

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, sursa pixabay/ autor Dieter Robbins
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, sursa pixabay/ autor Dieter Robbins

Somnul bun ar putea preveni boala Alzheimer, susțin cercetătorii, care au făcut mai multe studii în acest sens.

Un somn bun încetinește activitatea creierului, îl lasă să se odihnească și să se refacă, spun cercetătorii, poate stimula creierul într-un alt mod, protejându-l împotriva bolii Alzheimer.

Cercetările au început să arate o asociere între somnul slab și un risc mai mare de acumulare a plăcii proteinei beta-amiloide în creier, una dintre caracteristicile bolii.

„Studiile observaționale au constatat că adulții cu vârsta peste 65 de ani, cu plăci de amiloid în creier, au redus somnul cu unde lente, care se crede că joacă un rol important în funcția de memorie, chiar dacă acești oameni nu prezintă încă semne de Alzheimer, cum ar fi pierderea memoriei și declin cognitiv ”, spune dr. Brad Dickerson, profesor asociat de neurologie la Harvard Medical School. „S-ar putea ca un somn de calitate să joace un rol important în declanșarea bolii Alzheimer”.

Somnul bun curăță amiloidele


Orice discuție despre Alzheimer începe de la proteinele ​​amiloide, care se acumulează în creier zilnic și se crede că este un produs rezidual din energia utilizată atunci când celulele creierului comunică.

 

Citește continuarea pe DCMEDICAL.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel