Soluția naturală împotriva căderii părului. Cum o poți prepara acasă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Soluția naturală împotriva căderii părului poate fi realizată de oricine.

Soluția vine din natură. Este vorba despre tinctura de nuci, care poate fi făcută acasă. Nucile au calități nutritive impresionante. Acestea au fost asociate cu multe beneficii de sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă şi pierderea în greutate.

Compușii antioxidanți și antibacterieni fac utile pentru tratarea naturală a infecțiilor parazitare și bacteriene.

Tinctura de nuci, complex de minerale și vitamine

Tinctura de nuci verzi conține minerale și vitamine precum magneziu, fier, potasiu, iod, calciu. În plus, tinctura de nuci verzi are și un conținut ridicat de grăsimi polinesaturate, acizi organici, taninuri și bioflavonoide.

Taninurile normalizează coagularea sângelui și au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Bioflavonoidele din băutura medicinală oferă proprietățile sale antioxidante. Beneficiile grăsimilor polinesaturate includ efecte antidepresive și antiinflamatoare. În plus, acestea sunt implicate în metabolismul vitaminei B.

Frunzele de nuc, leacul împotriva căderii părului

Frunzele de nuc se pot recolta până în luna august. Pentru a prepara tinctura din frunze de nuc, ai nevoie de 2 linguri de frunze uscate și mărunțite şi 100 ml alcool alimentar, notează Common Sense Home.

Se pun frunzele de nuc la macerat, timp de 10 zile. Apoi se strecoară soluția și se lasă la decantat pentru alte 6 zile, după care se strecoară din nou și se păstrează într-un recipient.

Se administrează de 2-3 ori pe zi, amestecată cu o jumătate de pahar cu apă, cu 12-20 minute înainte de masă, timp de câteva săptămâni, până la o lună şi jumătate.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel