Sofia Vicoveanca, gestul inedit pe care îl face pe scenă. Publicul adoră spectacolele sale: „Am grijă și pentru ei, dar și pentru mine”

Data publicării:
Sursa foto: Sofia Vicoveanca, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Sofia Vicoveanca, Facebook

Sofia Vicoveanca susține spectacole atât în țară, cât și în afara ei. Artista are momente memorabile împreună cu publicul.

Sofia Vicoveanca, celebra interpretă de folclor, a dezvăluit o întâmplare surprinzătoare legată de un preot care îi recită poeziile la înmormântări și care a folosit o piesă a sa în lucrarea sa de master. Într-un interviu, artista a povestit despre această experiență inedită. Se pare că poeziile scrise de Sofia Vicoveanca, care abordează teme legate de relația cu Dumnezeu, au fost o sursă de inspirație pentru călugărul respectiv. Acesta i-a solicitat permisiunea să folosească una dintre piesele interpretei în lucrarea sa de master.

Sofia Vicoveanca a oferit mai multe detalii despre relația cu preotul și despre felul în care piesa sa a fost integrată în lucrarea de master. De asemenea, cântăreața a menționat că este onorată să fie prezentă în astfel de contexte și să contribuie la evenimentele religioase și academice prin creațiile sale artistice.

Pe lângă această întâmplare inedită, Sofia Vicoveanca a menționat că a susținut recent concerte în țară, dar și în Canada și Italia pentru comunitățile de români din acele regiuni. Artista a subliniat faptul că nu utilizează playback în spectacolele sale, oferind publicului său un spectacol autentic și plin de pasiune.

Dorește să le ofere o experiență cât mai autentică

Sofia Vicoveanca continuă să impresioneze prin talentul său și să răspândească bucuria muzicii populare românești atât în țară, cât și în străinătate.

„În primul rând, toți cei care au fost în sală au trăit în vremurile noastre, cu obiceiurile noastre. Nu vreau să mă laud, dar s-au simțit bine. Pentru că, în general, au ținut neapărat să facem poze și să discutăm în afara scenei. Să ne povestim. A fost bine, dar emoțiile au fost pe măsură. De fiecare dată, pentru mine întâlnirea cu publicul este o plăcere, dar este și un examen. Noi în fața publicului intrăm de fiecare dată în examen. Eu cânt, nu merg pe playback”, a declarat celebra interpretă de muzica populară, pentru viva.

Se oprește din cântat pentru a vorbi cu publicul

Pe parcursul spectacolului său, artista face pauze între melodii și împărtășește publicului diferite întâmplări și experiențe din viața sa. Aceste povești sunt adesea inspiraționale și captivante, captând atenția și inimile celor prezenți la concertele sale. Sofia Vicoveanca a devenit cunoscută pentru abilitatea sa de a transmite emoție și autenticitate prin povestirile sale, aducând un plus de profunzime și înțelegere în cadrul spectacolelor sale muzicale.

„Am grijă când vorbesc. Cântecul e cântec. Eu la vârsta aceasta, printre melodii, pentru a mai respira puțin, mai povestesc câte ceva legat de cântec, de o întâmplare, ca să-i fac să se simtă bine. Am grijă și pentru ei, dar și pentru mine. Le mai povestesc diverse întâmplări.”, a mai declarat cântăreața, pentru sursa citată.

Un preot și-a dat masterul pe tema unei melodii de-a artistei

Sofia Vicoveanca, faimoasa interpretă de folclor, a împărtășit recent o poveste remarcabilă legată de un preot pe care l-a întâlnit cu mulți ani în urmă, în timpul debutului acestuia în viața monahală. Într-o întâmplare surprinzătoare, preotul i-a mărturisit cântăreței cum și-a susținut lucrarea de masterat în domeniul folclorului, prezentând un cântec interpretat de Sofia Vicoveanca.

„Spre exemplu, le-am povestit că am un călugăr, pe care l-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă. Este ardelean, de fapt, dar moldovenizat, pentru că slujește la o mănăstire din Moldova. Ne-am cunoscut când sfinția sa era la început de drum și, în sfârșit. Îmi povestește, tot cu ani în urmă, cum vrea să dea masteratul. Și-a ales ca tematică folclorul. 'Doamna Sofia, în partea de scris știu, dar mi s-a spus că trebuie să susțin și partea practică'. Și mi-a cerut voie să ia o piesă.”, a povestit îndrăgita interpretă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel