Sofia Vicoveanca a cântat pentru deținuții din penitenciare. Cum a fost această experiență pentru artistă: „În momentul respectiv, zici că a fost explozie. Numai Dumnezeu m-a stârnit…”

Data publicării:
Sursa foto: Sofia Vicoveanca, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Sofia Vicoveanca, Facebook

Sofia Vicoveanca a povestit cum a fost perioada în care a cântat pentru deținuții din penitenciar. 

Sofa Vicoveanca este una dintre cele mai apreciate artiste. Într-un interviu recent, îndrăgita interpretă de muzică populară a povestit cum a fost după ce a cântat la deținuții din penitenciare.

Sofia Vicoveanca a cântat pentru deținuții din penitenciare

Artista a povestit că, în săptămâna Crăciunului, obișnuiește să meargă în locurile uitate de lume, cum ar fi închisorile. Totul pentru a le aduce un zâmbet pe buze celor închiși și pentru a-i face să uite unde se află, măcar pentru moment. 

'Am o altă întâmplare, pe care obișnuiesc să o povestesc spectatorilor de peste hotare, între cântece, când fac pauze. Este din penitenciare. Eu, în săptămâna Crăciunului, poposesc în locuri de care lumea fuge, la penitenciar. De ce mă duc acolo? Poate că îi fac să uite pentru câteva clipe unde se află. Deci, nu dor, nu amar, nu jale, colinde și poezii închinate lui Dumnezeu și cântece care nu le aduc aminte unde se află ei.', a declarat Sofia Vicoveanca, pentru viva.ro.

Sofia Vicoveanca: „Unul dintre salariații penitenciarului era ghemuit”

'Nu o să vă spun la ce penitenciar am fost, dar cu deținuții în față… În sfârșit, când cânt și în față chiar, unul dintre salariații penitenciarului era ghemuit. Cred că nici nu mă asculta. Eu, în acel moment, uit că sunt la penitenciar, și îi spun la băiatul de la sunet: „dă-mi piesa cu numărul 5, un cântec de dragoste'. Și merg către acel tânăr și cânt: 'Măi, bădiță, să te mândrești…' În momentul respectiv, zici că a fost explozie. Deținuții în glas cu toții; râsete și șepci aruncate.

Eu în momentul acela, cântând, m-am gândit că ei nu au râs demult. Dar individul din fața mea s-a făcut ghem, ghem. Eu am continuat să cânt fără să mă mai uit la acest individ. Deținuții au râs până la capăt, nici nu știu dacă au ascultat piesa, că erau râsete, se băteau pe umăr, era delir… La final, am mai cântat ce am mai cântat și simt nevoia să merg la individ să îmi cer iertare. 'Vă rog să mă iertați'. Iar el spune: 'Doamnă, cine v-a trimis la mine, că mie nu îmi scapă nicio femeie.' Dar eu zic: 'Dumnezeu m-a trimis. Ați văzut ce reacție a fost. Ăștia au uitat să mai râdă. Dacă toți știu că boala pe care o aveți… sunt femeile', a mai povestit interpreta.

Artista susține că nu va uita niciodată acele momente, mai ales că a bucurat niște oameni. 

'Eu o spun. E un lucru adevărat, pentru că nu am să uit niciodată. Și i-am mulțumit lui Dumnezeu, pentru că eu pentru ei venisem, pentru acei deținuți, să le fac cât de cât o clipă de veselie. Și am zis că numai Dumnezeu m-a stârnit. Cum am ținut eu minte să îmi dea drumul melodiei cu numărul 5, 'Murile sunt ochii tăi'. Am povestit în Canada, când am fost cu Vlad. El spunea să nu spun cu pârnaie, dar eu am zis, pentru că sunt lucruri adevărate. Și poate mai îndemn și pe alții să meargă să le cânte celor care sunt în locuri în care nu mai merge nimeni.', a mai declarat Sofia Vicoveanca, pentru viva.ro.

Citește și: Sofia Vicoveanca, prima reacție după ce a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări. Duhovnicul i-a folosit și o piesă la lucrarea de master: „Și-a ales ca tematică folclorul”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel