Sofia Vicoveanca, prima reacție după ce a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări. Duhovnicul i-a folosit și o piesă la lucrarea de master: „Și-a ales ca tematică folclorul”

Data publicării:
Sursa foto: Sofia Vicoveanca, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Sofia Vicoveanca, Facebook

Sofia Vicoveanca a făcut primele declarații, după ce a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări și i-a folosit și o piesă la lucrarea de master.

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. Într-un interviu recent, artista a povestit cum a reacționat,după ce a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări și i-a folosit și o piesă la lucrarea de master.

Sofia Vicoveanca, prima reacție după ce a aflat că un preot îi recită poeziile la înmormântări

Artista susține că nu face niciodată playback și cântă cu drag oriunde ar merge. 

'În primul rând, toți cei care au fost în sală au trăit în vremurile noastre, cu obiceiurile noastre. Nu vreau să mă laud, dar s-au simțit bine. Pentru că, în general, au ținut neapărat să facem poze și să discutăm în afara scenei. Să ne povestim. A fost bine, dar emoțiile au fost pe măsură. De fiecare dată, pentru mine întâlnirea cu publicul este o plăcere, dar este și un examen. Noi în fața publicului intrăm de fiecare dată în examen. Eu cânt, nu merg pe playback. Am grijă când vorbesc. Cântecul e cântec. Eu la vârsta aceasta, printre melodii, pentru a mai respira puțin, mai povestesc câte ceva legat de cântec, de o întâmplare, ca să-i fac să se simtă bine. Am grijă și pentru ei, dar și pentru mine. Le mai povestesc diverse întâmplări., a declarat celebra interpretă de muzica populară.

„L-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă, era la început de drum'

Sofia Vicoveanca a povestit că, în urmă cu ceva timp a cunoscut un călugăr, care i-a cerut acordul să-i folosească o melodie în lucrarea de master. 

„Spre exemplu, le-am povestit că am un călugăr, pe care l-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă. Este ardelean, de fapt, dar moldovenizat, pentru că slujește la o mănăstire din Moldova. Ne-am cunoscut când sfinția sa era la început de drum și, în sfârșit. Îmi povestește, tot cu ani în urmă, cum vrea să dea masteratul. Și-a ales ca tematică folclorul. 'Doamna Sofia, în partea de scris știu, dar mi s-a spus că trebuie să susțin și partea practică.

Și mi-a cerut voie să ia o piesă.Și-a ales un cântec despre o leneșă, dar vine cu argumente. Ea vine în fiecare zi cu argumente, de ce nu lucrează luni, marți, miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Și când ar lucra, ea aude în sat toaca și toată lumea vine de pe ogoare, mâine iar e sărbătoare. Ei, și părintele îmi povestește după ce a cântat, că a luat nota 10 la probă. Era un profesor examinator mai aspru, poate îl durea ceva, nu era în formă și era așa, cătrănit. La un moment dat, după prima strofă zice: 's-a întors la mine cu un scârțâit de scaun așa, și eu crezut că vrea să mă întrerupă. Și eu am cântat tot cântecul și m-am uitat pe pereți, pe geam… '. Și la final l-a întrebat: 'Părinte, de unde așa un cântec?' Și el i-a spus că este din repertoriul Sofiei Vicoeveanca. Și examinatorul a spus cu grai moldovenesc: 'Apăi numai aceea putea să facă așa ceva'', și-a amintit interpreta, pentru viva.ro

Mai mult decât atât. duhovnicul i-a mărturisit artistei că l-a înmormântări rostește o poeziei scrisă chiar de ea. 

'Doamna Sofia, știți că eu la înmormântări spun o poezie de-a dvs?', 'Cum, părinte? La înmormântări spuneți poezii, părinte?', 'Da nu știți…', 'Doamne, mă ferește!' Mă rog. Scriu poezii care se potrivesc peste tot… Aici, în spectacole, îmi dau drumul puțin și spun câteva poezii închinate lui Dumnezeu. Le aleg pe sprânceană. Eu pe porțiunea aceasta mă odihnesc, după ce îmi cânt întâi cântecul. Și apoi trec la povești. Cam acestea sunt popasurile mele de vorbă.', a declarat cântăreața.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel