Sindromul zilei de luni, mit sau realitate. Cum să îți începi săptămâna într-o notă optimistă

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Sindromul zilei de luni este caracterizat de o stare letagică. Mulți simt această senzație, dar cum putem începe săptămâna într-o notă optimistă.

Sindromul zilei de luni vine cu un sentiment de depresie și dureri de cap. Sindromul zilei de luni nu face parte dintr-o tulburare clinică, dar mulți oameni îl experimentează. Descrierile și cauzele sindromului zilei de luni variază foarte mult, dar indivizii le descriu ca sentimente de groază pentru începutul săptămânii de lucru, notează Medical News Today.

Cauzele sindromului zilei de luni

Unele cauze ale sindromului zilei de luni includ nemulțumirea de locuri de muncă sau sunt legate de stresul de la locul de muncă, și simptomele tind să fie similare cu cele de stres. Alți indicatori includ creșterea frecvenței cardiace, dureri de cap și mușchi tensionați.

Sindromul zilei de luni se referă la sentimentele negative pe care unii oameni au la sfârșitul sau începutul săptămânii. Revenirea la rutina de la locul de muncă sau de la școală îi poate face uneori pe oameni să se simtă descurajați. Anumite persoane pot simți niveluri mai scăzute de satisfacție la locul de muncă și mai mult stres la locul de muncă la începutul săptămânii de lucru.

Cu toate acestea, sindromul zilei de luni nu este un termen clinic. Prin urmare, nu are nicio definiție în Manualul de diagnostic și statistică a tulburărilor mintale, ediția a 5-a. Acest manual definește diferite tulburări psihice și enumeră simptomele acestora.

În timp ce sindromul zilei de luni nu poate fi o boală clinică, sentimentul de groază pentru unii oameni este real. Sindromul zilei de luni, de asemenea, poate însemna nefericire semnificativă în viața cuiva.

 

De ce apare sindromul zilei de luni

Oamenii pot experimenta sindromul zilei de luni, deoarece aceștia nu sunt mulțumiți cu locul lor de muncă. Factorii de stres de la locul de muncă și alte experiențe de lucru pot afecta starea de spirit a unei persoane luni.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că sindromul zilei de luni se referă la persoanele care au un proram standard de 5 zile de lucru săptămână și 2 zile libere pentru week-end.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel