Sindromul colonului iritabil sau anxietatea. Cum să faci diferența între cele două

pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Sindromul colonului iritabil, mai cunoscut sub numele de SII, este legat de afecțiuni psihice precum anxietatea, stresul și altele. Dar, de multe ori, poate fi dificil pentru cineva să își dea seama dacă este doar anxietatea care se manifestă sau este de fapt sindromul colonului iritat însăși. Simptomele acestor două tulburări, de asemenea, sunt destul de asemănătoare. Iată cum să faci diferența dintre cele două.

Stomacul deranjat, diareea și balonarea pot face adesea ca una să pară ca cealaltă atunci când nu se poate da seama de rădăcina simptomelor - ar putea fi în întregime fizică sau mentală. Natura interconectată a celor două poate duce, de asemenea, la confuzie atunci când s-ar putea să le aveți pe amândouă și prima să fie declanșată de cea de-a doua sau invers. În mai multe cazuri, o mulțime de oameni au găsit ușurare după ce au urmat tratamente precum hipnoza, terapia cognitiv-comportamentală, alte tehnici de relaxare precum masajele etc.

Puteți găsi întotdeauna tratamente eficiente pentru sindromul SII, dar mai întâi trebuie să aflați care este rădăcina simptomelor dumneavoastră. Iată modalitățile prin care puteți face diferența între anxietate și sindromul de colon iritabil.

 

Durerea

S-ar putea întâmpla ca durerea pe care o resimțiți în timpul unor astfel de boli să fie foarte puternică, uneori insuportabilă. SII modifică și modul în care creierul tău experimentează durerea, iar obținerea de anxietate din cauza acelei dureri poate duce, de asemenea, la unele probleme grave. Cercul vicios în care una o declanșează pe cealaltă poate continua la infinit și, pentru a-l opri, trebuie să vă tratați anxietatea în mod corespunzător, astfel încât SII-ul rezultat să poată fi tratat, punând astfel capăt ciclului și distrugând complet ambele afecțiuni.

 

Timpul

Chiar dacă persoanele cu SII asociază adesea simptomele lor, cum ar fi balonarea, diareea și gazele, cu un stomac "anxios" sau nervos, s-ar putea întâmpla ca simptomele tale să coincidă întotdeauna cu anxietatea ta. Acest lucru ar putea însemna că anxietatea este adevărata cauză a bolii dumneavoastră și că ar trebui probabil să căutați soluții pentru anxietatea dumneavoastră, astfel încât simptomele SII să se diminueze.

 

Teste

Medicii prescriu, de cele mai multe ori, teste elaborate pentru a exclude alte boli potențial fatale, cum ar fi cancerul, intoleranțele alimentare sau alergiile. Dacă testele de laborator nu sunt concludente și nu indică o anumită afecțiune, medicul dumneavoastră vă va prescrie cel mai probabil o programare la un psiholog pentru stres sau anxietate.

 

Stresul

Ținerea unui jurnal al simptomelor vă poate fi de mare ajutor. Dacă aveți simptome neobișnuite, ar trebui să le notați întotdeauna, iar dacă stresul se află undeva pe listă, atunci ar trebui să luați măsuri pentru a-l exclude în primul rând, deoarece poate declanșa simptomele și poate fi la originea bolii dumneavoastră, potrivit timesofindia.com

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 14 dec 2021, 14:00 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience