Sindromul Asperger, boala miliardarului Elon Musk. Simptome, puncte forte și terapii

Data publicării:
Elon Musk, captura foto YouTube/ Ted
Descriere foto: Elon Musk, captura foto YouTube/ Ted

Când întâlnești pe cineva care are sindromul Asperger, s-ar putea să observi două lucruri imediat: sunt la fel de deștepți ca toți ceilalți, dar au mai multe probleme cu abilitățile sociale. De asemenea, persoanele cu această afecțiune tind să se concentreze obsesiv pe un subiect sau să efectueze aceleași comportamente din nou și din nou. Iată particularitățile lor:

Sindromul Asperger nu mai este un diagnostic în sine, ci face parte dintr-o categorie mai largă numită tulburare a spectrului autist (TSA). Acest grup de probleme legate de sănătatea mintală are unele simptome. Chiar și așa, o mulțime de oameni încă folosesc termenul Asperger.

Afecțiunea este de fapt ceea un tip de tulburare a spectrului autist (TSA) „cu funcționalitate ridicată”. Aceasta înseamnă că simptomele sunt mai puțin severe decât alte tipuri de tulburări ale spectrului autist.

Simptomele sindromului Asperger


Încep devreme în viață. Dacă sunteți mama sau tatăl unui copil care îl are, este posibil să observați că nu pot avea contact vizual. De asemenea, s-ar putea să descoperiți că odrasla dumneavoastră pare incomodată în situații sociale și nu știe ce să spună sau cum să răspundă atunci când cineva îi vorbește.

S-ar putea să lipsească indicii sociale care sunt evidente pentru alte persoane, cum ar fi limbajul corpului sau expresiile de pe chipurile oamenilor. De exemplu, este posibil să nu-și dea seama că, atunci când cineva își încrucișează brațele și încruntă, este supărat.

Un alt semn ar fi acela că micuțul poate arăta puține emoții. Este posibil să nu zâmbească atunci când sunt fericiți sau să râdă de o glumă. Sau pot vorbi într-un mod plat și robotizat.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel