Simțiți nevoia să dormiți pe mai multe perne? Situația în care e cazul să sunați la medic

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Simțiți nevoia să dormiți pe mai multe perne? Iată ce ar putea indica acest lucru.

Dr. Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, a spus care sunt semnele care apar în cazul bolilor cardiovasculare.

„Semnalele vin brusc şi neaşteptat, uneori. Acestea sunt durerea de piept sau angina pectorală. Este un semnal care poate să fie începutul unui eveniment dramatic şi poate să apară chiar în momentul instalării unui infarct miocardic. Acea durere descrisă ca apăsare de intensitate mare, durată prelungită, care provoacă o stare de anxietate foarte mare, care se transmite la umeri, se transmite în pumni, chiar în mandibulă, la nivelul arcadelor dentare”, a explicat medicul Carmen Gherghinescu.

„Există, însă, şi alte semne de alarmă înşelătoare: o uşoară jenă în piept atunci când mergem puţin mai repede pe un teren înclinat, când urcăm mai repede etajele pe care, până de curând, le puteam urca fără să simţim nimic neplăcut. Sau scăderea capacităţii de efort, nu neapărat lipsa aerului, ci şi oboseala care apare neaşteptat de repede. Faptul că respiraţia devine greoaie foarte repede la efort”, a spus Carmen Gherghinescu.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel