Simptomele cancerului: Semnele de avertizare "persistente" la care trebuie să fii atent când te trezești dimineața

Data actualizării: | Data publicării:
Sirsă foto: unsplash, autor Angélica Echeverry
Descriere foto: Sirsă foto: unsplash, autor Angélica Echeverry

Cum vă simțiți dimineața ar putea fi un semn important de avertizare a cancerului, a declarat un expert. Boala poate scăpa de multe ori de depistare, provocând simptome vagi.

Depistarea precoce a cancerului este cheia supraviețuirii. În cazul majorității formelor, cu cât este descoperit mai devreme, cu atât mai mari sunt șansele de prelungire a vieții.Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, a declarat că modul în care vă treziți dimineața poate oferi indicii.

Durerea în gat

"Trezirea cu o durere de gât "persistentă", care durează de peste două săptămâni și nu dă semne de ameliorare, este un semn revelator. Același lucru este valabil și pentru tuse. Fumătorii se trezesc adesea cu tuse dimineața. Cu toate acestea, o tuse persistentă de mai mult de două săptămâni ar trebui verificată. Mai ales dacă fumați", a avertizat domnul Kanani, potrivit The Sun.

O tuse persistentă este un semn cheie de avertizare a celei mai mortale forme de cancer - cancerul pulmonar, diagnosticat de 47.000 de ori în Marea Britanie în fiecare an. Șansele sunt că, dacă sunteți nefumător mai ales, nu va fi ceva de care să vă faceți griji. Cu toate acestea, persoanele care nu au aprins o țigară în viața lor sunt totuși diagnosticate cu această boală. 

Oboseala

Un alt semn de cancer care ar putea lovi la prima oră a dimineții este oboseala, care vă poate lăsa epuizat și pe parcursul zilei.

Dl Kanani a explicat: "Este normal să vă simțiți puțin obosit dimineața, dar dacă acest lucru nu este obișnuit pentru dumneavoastră sau dacă observați că oboseala durează pe tot parcursul zilei, ar trebui să faceți un control."

Oboseala este unul dintre cele mai frecvente semne de cancer. Dar poate fi trecută cu vederea ca o parte normală a vieții sau poate fi cauzată de altceva. Adesea, există o altă cauză a oboselii. Dar cel mai bine este să o verificați.  Oboseala este deosebit de îngrijorătoare dacă este însoțită de alte semne îngrijorătoare, a spus dl Kanani.

"Dacă vă treziți dimineața și patul este ud sau umed din cauza transpirației, acest lucru indică faptul că ați putea să vă fi confruntat cu transpirații nocturne. Verificați acest lucru la medicul dumneavoastră de familie, mai ales dacă transpirațiile nocturne sunt însoțite de oboseală, pierdere în greutate sau vânătăi. Transpirația pe timp de noapte poate fi un semn de avertizare foarte timpurie a unei serii de cancere, mai ales a limfomului, un tip de cancer al sângelui.", a mai spus domnul Kanani.

Dar există zeci de alte cauze, cum ar fi menopauza, anxietatea, un nivel scăzut de zahăr în sânge sau o infecție. Consultarea medicului dumneavoastră de familie poate ajuta la excluderea cancerului și la aflarea a ceea ce se află în spatele transpirațiilor nocturne.

Semne comune de cancer: 

Pierderea inexplicabilă în greutate,  umflături sau umflături neobișnuite, modificări ale alunițelor, sânge în urină sau în fecale, probleme cu urina sau menstruația, dureri inexplicabile, arsuri la stomac, dificultate la înghițire.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel