Simona Halep, consiliată de un psiholog: „Cea mai grea parte a fost atitudinea”

Data actualizării: | Data publicării:
Simona Halep, Captura foto YouTube/ Andi Moisescu
Descriere foto: Simona Halep, Captura foto YouTube/ Andi Moisescu

Simona Halep a mărturisit că viața ei bate tenisul și că a avut nevoie de consiliere psihologică pentru a putea ajunge să își controleze emoțiile negative pe teren. 

Simona Halep a fost invitata lui Andi Moisescu, ambii abia vindecați de COVID-19. 

Tenismena a mărturisit că nu i-a fost ușor să își schimbe tiparul de gândire, dar că, uitându-se în urmă, vede o evoluție uriașă în atitudinea ei de pe teren, iar asta se datorează și consilierii din partea unui psiholog.

”Darren (n.r. Cahill, antrenor) a spus mereu că un antrenor bun trebuie să-l facă pe jucător să-şi dea seama singur de ceea ce face greşit pe teren şi să se corecteze el acolo. La mine cel mai greu lucru de progresat, cea mai grea parte a fost atitudinea: să nu mai fiu negativistă pe teren, să nu mă mai critic şi atunci când sunt într-un moment greu să fiu eu alături de mine, adică să nu dau şi eu în mine, că suficient dă adversara, suficient dă situaţia respectivă, eu să mă protejez cumva. Aici am progresat mult, dar am şi lucrat cu o doamnă psiholog. Când mă uit la meciurile de acum 2-3 ani mi-e ruşine uneori. Mi-e ruşine de mine că puteam să fac astfel de lucruri, dar nu le controlam foarte bine şi de aceea le făceam, dar încerc să mă accept şi cu momentele acelea”, a mărturisit Simona Halep la ProTV.


Întrebată care a fost cel mai impresionant moment din viața ei, tenismena și-a amintit cu nostalgie de momentul în care a devenit numărul 1 mondial. 


 “Cred că numărul 1 a fost cea mai tare senzaţie pe care am trăit-o, a fost cel mai puternic moment. Să am un copil cred că o să depăşească orice senzaţie pe care am avut-o eu în tenis. Am spus mereu, viaţa mea bate tenisul. Tenisul este ca o completare, nu poate să ia faţa vieţii mele, rămâne limitat”, a spus marea campioană.

Supersițiile Simonei Halep


Ca orice mare sportiv, și Simona are anumite tabieturi și superstiții legate de pregătirea dinaintea meciurilor și după.

”Am tabieturi şi am şi superstiţii înainte de meciuri. Îmi aranjez geanta într-un anumit fel, încerc să îmi pun hainele aşa cum le pun în fiecare zi când am meci, păstrez totul la fel. Chris Evert, mi-a povestit Darren, după fiecare meci îşi arunca echipamentul. Îl desfăcea din pungă, juca cu el şi apoi îl arunca. Şi a câştigat enorm. Eu echipamentele pe care le port atunci când pierd un meci urât le arunc direct. Aşa am făcut şi la Roland Garros. Echipamentul de anul ăsta l-am aruncat direct la gunoi. Pentru că te eliberezi cumva, ai senzaţia că dacă îl mai vezi îţi aduce aminte direct de meciul respectiv”, a mai spus aceasta. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel