Simona Halep, aproape de șoc termic la Washington. Ce este epuizarea de la căldură. Ciuhodaru, PATRU lucruri de făcut: Se instalează cu mare ușurință

Data publicării:
Sursa foto: Simona Halep, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Simona Halep, Instagram

Simona Halep a abandonat din cauza epuizării de la căldură. Dr. Ciuhodaru ne-a explicat care sunt cele patru lucruri de făcut în astfel de situații.

Simona Halep, fost lider mondial al tenisului feminin, a abandonat meciul cu Anna Kalinskaya, la set pierdut și condusă cu 2-0, în ”optimile” turneului de la Washigton, din cauza ”bolii, epuizării și șocului caloric”, potrivit Pro Sport.

Conform sursei menționate, fizioterapeuta WTA care a asistat-o pe româncă a pus diagnosticul de incapacitate a organismului de a-și menține temperatura normală a corpului ca urmare a vasodilatației periferice și a deshidratării, în contextul în care temperatura aerului în momentul meciului (ora 13.30, ora locală) era de 34 de grade, iar suprafața de joc, hard (ciment) a făcut ca temperatura de la nivelul solului să fie mult mai ridicată, fiind resimțite 42-45 de grade.

Cu puțin timp înainte de a se decide să abandoneze, Simonei Halep i-a fost administrat un supliment complex de vitamine pentru a evita un posibil șoc caloric sau chiar pierderea conștienței.

Pentru Simona Halep acesta este al doilea meci abandonat din cauza epuizării de la căldură, după cel din 2017, tot de la Washington.

Ciuhodaru: Activitatea fizică se poate relua după câteva ore

Dr. Tudor Ciuhodaru a declarat, în exclusivitate pentru DC Medical, că ”șocul termic apare ca urmare a depășirii posibilităților organismului de termoreglare, și se instalează cu mai mare ușurință atunci când la temperaturi excesive, eventual cu umiditate crescută, se desfășoară activități fizice intense”.

De asemenea, specialistul UPU ne-a reamintit care sunt cele patru măsuri ce trebuie luate în cazul epuizării din cauza căldurii:

”1. mergeți într-un loc umbros și răcoros;

2. scăderea temperaturii corpului, prin stropirea cu apă și ventilație;

3. hidratarea, cu apă sau sucuri de fructe;

4. activitatea fizică se reia după câteva ore, eventual după un consult medical pentru a exclude și alte cauze care pot duce la această patologie, la spital.”

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel