„M-a lovit cu pumnul în spate”. Simona Gherghe, episod traumatizant în copilărie. Abuzuri fizice ale antrenorilor au făcut-o să renunțe la gimnastică: „Tot ce-a urmat a fost un coșmar”

Data publicării:
Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe a povestit cum a fost agresată de cei doi antrenori la cursurile pe care le frecventa, în copilărie. Viitoarea carieră și pasiune se stinseseră înainte de a fi gustate de prezentatoarea TV. Cum a scăpat de chinurile celor doi aflați, mai jos.

Simona Gherghe, una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV, a dezvăluit pe blogul său personal un episod dramatic din copilăria ei. Aceasta a vut mai multe încercări în viață, iar în prezent, pe lângă activitatea TV, aceasta mai participă și la un podcast unde discuțiile sunt dedicate experiențelor de părinți, un canal ce îndrumă părinții către alegerile cât mai potrivite în cazul copiilor lor.

 

Un episod dramatic din copilărie

Aflăm din blog-ul personal al vedetei, că atunci când era mică, Simona o avea ca model pe Nadia Comăneci, celebra gimnastă. Pasiunea sa pentru caracterul gimnastei nu a trecut neobservată de părinți, lucru ce a culminat cu înscrierea Simonei la cursurile unei clase speciale de gimnastică. Pentru a fi verificată ca aptitudini, antrenorul a pus-o să facă șpagatul, iar procedeul nu a reușit așa cum a trebuit, fapt ce a dus la agresarea Simonei de către „domnul Radu”, antrenorul, prin aplicarea unei lovituri de pumn în spate. Trebuie menționat că Simona avea vârsta de până în 14 ani.

 

”Toată copilăria mea mi-am dorit sa fiu Nadia. În jocurile noastre, noi, fetele ne băteam pentru rolul ei. Iar când am împlinit vârsta de școală, părinții mei, martori ai acestei pasiuni, m-au dat la o clasă specială de gimnastică. Asta însemna antrenamente zilnice. Si, în fiecare dimineață, de la 8 la 9, balet.

Și prima oră de balet. În sală, antrenorul de gimnastică, domnul Radu, si balerina, doamna Balog. (Interesant, acum îmi dau seama că așa le-am zis dintotdeauna: domnul și doamna, într-o epocă în care toți erau tovarăși…). Era prima întâlnire și, ca să ne verifice aptitudinile, ne-au pus sa facem șpagatul. Nu mi-a ieșit așa cum ar fi trebuit și m-am așezat, cu picioarele depărtate, într-o imitație stângace. Profesorul Radu m-a văzut, s-a apropiat și m-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt și acum pe șira spinării.”
– Aici nu ne relaxăm!!, a scris Simona Gherghe pe blog-ul personal.

Un subiect conex ar fi: Simona Gherghe, traumatizată după nașterea fetiței sale. Ce a mărturisit vedeta: „Realitatea m-a lovit în plin”

De ce a ținut  abuzul ascuns părinților 

De frica ratării șansei de a deveni ca Nadia, Simona nu le-a spus nimic părinților, fapt ce ducea deseori la răbufnirea fetiței în sala de gimnastică din cauza fricii pe care o purta antrenorului. Pe lângă „domnul Radu”, era prezentă și o doamnă antrenoare care, conform Simonei, a bătut-o cu o scândură pe picioare ca acțiune disciplinară. Mergând acasă cu picioarele vinete, părinții Simonei i-au interzis acesteia să mai frecventeze cursurile de gimnastică. În acest mod și-a încheiat și activitatea artistică, spune vedeta, dar nu fără o reușita, și anume participarea ca rezervă  la lotul județean de gimnastică ritmică, aceasta fiind și cea mai mare performanță a vedetei.

 

”Tot ce-a urmat a fost un coșmar. Simpla prezență în sală a acelui om mă paraliza. Și nu îndrăzneam să le spun nimic alor mei, pentru că eu îmi dorisem să fac gimnastică. Într-o zi, de frică, am făcut spasmul plânsului. M-am prăbușit, horcăind sufocată, pe o saltea. Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca să-mi treacă, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubuleț de ciocolată. Cam cum arunci unui câine care nu se mai oprește din schelălăit un colț de pâine. Am știut, atunci, că n-o să fiu niciodată Nadia.

Chinul copilăriei mele a durat vreo doi ani. Până într-o zi, când am venit acasă cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaică a cărei singură plăcere era să ne jignească îngrozitor, mă bătuse cu o scândură, pentru că nu executasem corect nu știu ce mișcare… Părinții nu m-au mai lăsat să merg la antrenamente. Așa mi-am încheiat cariera sportivă. Am o singură amintire palpabilă, de atunci. Un articol, în Flacăra Iașului, de prin ’84, în care eram menționată ca rezervă a lotului județean de gimnastică ritmică. A fost, de altfel, și cea mai mare performanță.”, a concluzionat Simona Gherghe.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel