Silvia Dumitrescu dezvăluie ce i-a făcut regimul comunist: „Le era frică să nu-i dea afară din televiziune”

Sursă foto: Youtube/ Silvia Dumitrescu, La Măruță
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Silvia Dumitrescu, La Măruță

Silvia Dumitrescu a mărturisit greutatea pe o avea în carieră din cauza regimului comunist.

Silvia Dumitrescu este una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România, având debutul în perioada comunistă. Melodiile ei încă sunt vii, iar oamenii o recunosc pe stradă, după cum spune și artista. Ea este mândră de cariera pe care a avut-o în spate, iar acum nu face decât să împărtășească cu publicul câteva dintre multele sale experiențe. Cu ocazia unui interviu, artista a dezvăluit mai mult detalii.

Va cânta cu Orchestra

Artista a spus pentru Cancan cum a mai fost în ultima perioadă și ce activități a mai avut. Ea anunță cu entuziasm faptul că va cânta la ediția aniversară a Festivalului de la Mamaia. Este vorba despre cea de-a 60-a ediție.

„Tocmai ce am venit din Vamă. Azi plec spre Târgu Ocna. Anul acesta voi avea o apariție la Mamaia, va fi ediție aniversară, se sărbătoresc 60 de ani de la organizarea  festivalului. Voi susține un recital pe 27 august.

Îmi doresc foarte mult să iasă bine pentru că voi cânta cu Orchestra simfonică din București condusă de Daniel Jinga. S-a hotărât târziu ce orchestră va acompania, pentru că a depins de cine a câștigat licitația. Așa m-au chemat și pe mine.

În decursul anilor am fost cu trei piese la secțiunea Șlagăre. Am mai avut și vreo trei recitaluri la Mamaia. Am avut multe apariții în festival, dar la creație nu am luat niciodată premiu. În schimb, piesele mele au ajuns șlagăre. Piesele care nu plăceau juriului, erau difuzate la radio, iar în felul acesta publicul a hotărât că-i place aceste piese.”,a  spus artista pentru sursa precizată.

Lumea încă îi fredonează cântecele

Artista recunoaște că încă este cunsocută pe străzi, auzind chiar persoane cum îi fredonează una dintre cele mai cunsocute melodii.

„După atâția ani, chiar dacă nu am mai fost difuzată decât întâmplător sau din ce în ce mai rar, piesele mele sunt cunoscute în continuare. Drept dovadă, și acum când merg pe stradă, cei care mă recunosc fredonează în spatele meu „Dansul, dansul, e firesc la vârsta mea”. Și mă bucur atât de mult.”, a mai spus ea pentru sursa menționată anterior.

A fost un model pentru mulți tineri din anii 1990

Silvia Dumitrescu a fost cunoscută drept o cântăreață și o fire neconformistă, iar acest detaliu a influențat publicul care o urmărea. Diferite persoane i-au afirmat că s-au inspirat în propriul look din aspectul pe care îl avea ea pe scenă.

„Dacă mă duc undeva și încep să vorbesc, toată lumea întoarce capul, pentru că-mi recunosc vocea. Eu dacă nu mă simt în apele mele, de multe ori mă îmbrac și ies pe stradă. Și doar atâta îmi trebuie, să-mi zâmbească doi-trei oameni care mă recunosc și-mi revin imediat. M-am întâlnit cu multe doamne, care erau fane înfocate. Și acum îmi zic, vai, eu toată viața m-am tuns ca dumneavoastră. Au avut tunsorile mele, culorile mele, îmbrăcămintea mea. Sunt puțini artiști care aveau o îmbrăcăminte mai specială, mai nonconformistă. Și în general, oamenii veseli se îmbracă foarte colorat.”, a încheiat ea, conform sursei citate.

Ce o deranja la regimul comunist

Un aspect care reprezenta o corvoadă pentru artistă a fost regimul comunist care îi impunea ținuta vestimentară și se ajungea să fie schimbată de zece ori pe zi. 

„Nu mă lăsau să apar îmbrăcată cum voiam eu. Era obligatoriu să am fusta până la genunchi. Eu când mă vedeam îmbrăcată așa, când mă duceam la cabinieră, un loc de costume al televiziunii, mă bufnea plânsul. De câte ori mergeam la vreo filmare, toți redactorii, producătorii, regizorii, erau disperați că le era frică să nu-i dea afară din televiziune. Mă schimbau de câte opt-zece ori. Câteodată mai scăpam eu ceva așa, ce nu era voie. Bine, nu aveam voie nici să mă mișc. Râdeau de mine că mă puneau să repet. Era un show total. Iar când dădeau drumul la filmarea reală, stăteam înțepenită, abia dacă mă mișcam. Eram caraghioasă, parcă cineva mă ținea într-o menghină.”, a mai punctat aceasta.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 12 aug 2023, 14:07 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience