Sidonia Spătaru, experiență neplăcută în trenul spre Constanța. Ce a îndurat văduva regretatului Dan Spătaru: „Ne-am blestemat zilele!”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct
Descriere foto: Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Sidonia Spătaru, văduva regretatului Dan Spătaru, a avut parte de o experiență cumplită în trenul care pleca din București spre Constanța. Aflați în ce condiții a mers aceasta.

Sidonia Spătaru, văduva regretatului Dan Spătaru, a avut o experiență neplăcută în timpul călătoriei cu trenul spre Constanța. După ce a petrecut mai mult de o lună în Sicilia, la prietena sa Gina Tătaru, fostă balerină, soția cântărețului a întâmpinat ploi neîncetate în timpul sejurului său în Sudul Italiei. La întoarcerea în România, lucrurile nu au fost mai ușoare, deoarece a trebuit să meargă o zi cu trenul până la Constanța.

Sidonia susține că a stat peste trei ore în gară pentru că nu a reușit să găsească un bilet disponibil. Iar surprizele neplăcute nu s-au oprit aici. În timpul călătoriei cu trenul, a petrecut încă două ore în trenul care ieșea din București, fără apă și aer condiționat. Aceste peripeții au umbrit călătoria soției regretatului artist, adăugând o notă dificilă sejurului său în străinătate și întoarcerii în țară.

Cum a fost vacanța în Italia

Sidonia Spătaru, soția regretatului Dan Spătaru, a petrecut o lună în Sicilia, în apropierea orașului Siracusa, alături de buna sa prietenă Gina Tătaru, fostă balerină, ca și ea. Cu toate că planurile ei erau să se bucure de soarele din Sudul Italiei, au fost date peste cap de ploile insistente, care nu i-au permis să se bucure pe deplin de vacanța sa.

„Am fost în Italia. Am nimerit ploaie și nu am stat la plajă, nici în apă nu am intrat, pentru că era rece. Doar dimineața mai era soare, puțin soare. Clima pese tot s-a schimbat. Eu de câte ori merg la Gina, în sudul Italiei, plouă. Acum, de ceva timp, am plecat de acolo și nu mai plouă. Le-am spus celor de acolo, ”dacă îmi convine ce îmi oferiți, vin ca să înceapă ploaia”. Au recunoscut și ei, că și rândul trecut când am vizitat-o pe Gina a plouat, dar zdravăn, nu ca acum. Încontinuu a plouat. Așa că, dacă am plecat eu, au încetat și ploile, ceea ce e rar la ei. Le-am spus că nu mai merg gratis, să le fac așa un mare bine, să vină ploile... La ei când plouă este sărbătoare”, a declarat pentru viva.ro, Sida Spătaru, văduva regretatului artist Dan Spătaru.

Prin ce aventuri a trecut în Sicilia

Sidonia Spătaru a vizitat Valea Templelor, un important sit arheologic construit de greci, amplasat în apropierea orașului sicilian Agrigento. De această dată, ea a ales să nu meargă și la Vulcanul Etna. În schimb, a petrecut timpul bucuroasă în compania prietenei sale, savurând o cafea și bucurându-se de o sesiune de shopping prin mall.

„Am vizitat vestigiile și parcul arheologic de la Valea Templelor de lângă orașul sicilian Agrigento. Am făcut destul de mult cu mașina de la Siracusa până acolo și era foarte cald. Nu am putut urca până sus. La Taormina n-am mai ajuns, dar am fost de două ori până acum. E o mașină care te duce până sus, aproape de vulcan. Acolo sus este foarte frig vara. Am poze de dățile trecute, în jachetă groasă. Una peste alta a fost frumos, am mai schimbat aerul și m-am odihnit. Mai ieșeam cu Gina și beam cafeaua la mall, ne mai uitam la magazine. Și așa a trecut timpul. În Sicilia este de mers în septembrie-octombrie. Eu am fost și în noiembrie și era mai liber. Puteai să faci baie, pentru că era cald. Nu mai merg niciodată ca acum, în lunile mai-iunie.”, a mai povestit Sida Spătaru, pentru viva.ro.

Două ore fără apă și aer condiționat

Sidonia Spătaru a revenit în București, dar s-a săturat deja de a sta închisă în casă. Cu toate că temperaturile sunt intense, nu s-a încumetat să plece încă. Cu toate acestea, după ce a ajuns în țară, a avut parte de o zi specială în compania prietenei sale, Gina. Cele două au mers în localitatea Valu lui Traian, din județul Constanța. Totuși, experiența cu trenul s-a dovedit a fi una neplăcută pentru Sidonia.

„Gina a fost și ea în România. A venit să își schimbe un card. Nu știu dacă a reușit să se întorcă în Italia, pentru că vineri nu plecau cursele spre Catania. Era încă acasă, pentru că știu că se anulau cursele spre aeroportul Aeroportul Vincenzo Bellini din Catalia, Sicilia.

Săptămâna trecută am fost și eu o zi la Constanța cu Gina, pentru povestea cu schimbarea carduluiui ei bancar. M-am dus la nepoată-mea la Valu lui Traian, dar ce am pățit, nu vreți să știți! A plecat la ora 9 dimineața de acasă. La 10.20 știam că avem tren, dar nu am găsit niciun bilet. Am stat în gară până la ora 13.30, când am plecat cu un tren spre Constanța. Am stat ore în tren la ieșirea din București, fără aer condiționat, fără apă, pe căldurile acelea. Ne-am blestemat zilele!”, a mărturisit Sidonia Spătaru.

Nu a mai văzut atât de multă lume în gară

Soția lui Dan Spătaru mărturisește că nu a văzut niciodată atât de mulți oameni în gară de când își amintește. Ea recunoaște că nu și-a cumpărat bilete din timp, deoarece nu și-a închipuit că va petrece atât de mult timp în gară și că nu va găsi locuri disponibile.

„Peste tot a fost arhiplin. Nu am văzut atâta lume în gară ca atunci. Eu am zis că e vina mea, pentru că puteam lua bilete. Eu am crezut, însă, că vom găsi bilete la tren. Asta a fost cum a fost. Dar să mai stai și două ore pe tren fără aer și fără apă, după ce deja stătusem în gară mai bine de trei ore, a fost cumplit! A venit poliția, s-au certat, mai să se ia la bătaie. Am zis că nu mai îmi trebuie așa ceva. M-am îmbolnăvit de nervi, pur și simplu. Și nimeni nu dădea nicio informație.

Am ajuns la ora 18:00 la Valu lui Traian. Eram ude leoarcă, cum se spune. Eram terminată. Nu mi-a mai trebuit nimic. După ce am făcut un duș, m-am răcorit la umbră, sub vița de vie. La bloc nu ai cum să găsești așa ceva, nu te poți răcori decât cu aer condiționat, care nu este sănătos. Mă doare capul de la el.”, a mărturisit Sidonia Spătaru, potrivit sursei precizate.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 26 iul 2023, 18:53 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience