Sicriul lui Ion Dichiseanu, acoperit cu tricolor. Marele actor e condus pe ultimul drum

Data publicării:
Captură foto Romania TV
Descriere foto: Captură foto Romania TV

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ion Dichiseanu a fost luat de la Teatrul Nottara şi va fi dus la Cimitirul Bellu. 

Actorul Ion Dichiseanu, care a murit joi, la Spitalul Floreasca, va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Bellu cu onoruri militare. 

Potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara, Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, dintre care peste 40 de ani i-a petrecut pe scena Teatrului Nottara, care i-a fost „acasă”.

Povestea lui Ion Dichiseanu, bărbatul iubit de toate femeile și actor adulat, a început în Teatrul Nottara, în anul 1961, cu rolul care l-a făcut celebru, Antoniu, în spectacolul Antoniu și Cleopatra, de W. Shakespeare, după ce destinul l-a purtat pe multe și întortocheate căi.

„S-a născut pe 20 octombrie 1933. Călătoria lui prin lume a început în gara din Adjud, așa cum îi plăcea să povestească, „printre pavilioanele CFR-ului”, căci tatăl lui a fost impiegat. Anii războiului au fost tumultuoși și i-au răpit unul dintre primele visuri de copil: să-și ia o bicicletă. Apoi, istoria a venit peste el, iar la aproape 10 ani, a ajuns într-un lagăr de lângă Salzburg, unde a petrecut aproape un an, până când a fost eliberat de americani. S-a întors în țară împreună cu familia și, pentru că i-au murit părinții, a fost nevoit să se întrețină, așa că și-a petrecut doi ani la o școală de ucenici, apoi a devenit student la Politehnică. Însă destinul lui era în altă parte... Nepoata celebrului George Vraca, personalitate care avea să-i marcheze destinul, i-a sugerat să meargă la unchiul ei, pentru o audiție. Și, cu o intuiție extraordinară, George Vraca a ghicit în el, în acele câteva clipe în care băiatul timid a recitat un monolog din Othello, marele actor care avea să marcheze peste jumătate de secol de teatru în România. L-a trimis să dea examen la Institut, unde a fost admis al doilea din peste 300 de candidați, și de-abia atunci Ion Dichiseanu a simțit că se află pe drumul cel bun”, au transmis reprezentanții teatrului.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel