Sfaturile pe care i le-a oferit Florin Călinescu fiului său, înainte de deveni artist: „Încerc să fiu la fel și eu cu băiatul meu” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Petru Călinescu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum și-a descoperit talentul artistic, dar și sfaturi a primit de la părinții săi. 

 

 

 

Petru Călinescu, fiul lui Florin Călinescu, a fost  invitatul Andreei Cercel, în cadrul emisiunii „Oracolul Vedetelor” de la Spectacola și DC News, acolo unde a vorbit despre cariera de artist, dar și despre sfaturile pe care le-a primit de la părinții săi.

Petru Călinescu, despre sfaturile pe care l-a primit de la părinții săi

Petru Călinescu a recunoscut că părinții săi l-au susținut necondiționat în tot ceea ce și-a propus, fără să îi influențeze deciziile pe care a vrut să le ia. Actorul a mărturisit că a fost atras de partea artistică încă de mic copil, de când mergea cu părinții săi la spectacole. Atunci, Petru Călinescu și-a dat seama că vrea să meargă pe această cale și asta a și făcut. 

„În subconștient, cred că am știut că o să fiu artist, dintotdeauna. Au fost momente în viață când am pus muzica și teatrul pe locul doi, dar de fiecare dată, viața mi-a arătat că ar trebui să le pun din nou pe primul loc, ceea ce fac și acum. Părinții mei m-au expus, într-adevăr, și la partea aceasta, dar nu m-au forțat niciodată. Evident că am fost dus de părinți la lecțiile de pian, dar niciodată nu am simțit că sunt forțat într-o direcție, lucru pe care și eu acum, ca părinte, că sunt tăticul unui băiețel de cinci ani, încerc să fiu la fel și eu, adică să îl expun, dar nu să îl împing către un drum care, poate mi-ar plăcea mie să îl urmeze. Acest lucru s-a întâmplat și cu părinții mei. S-a întâmplat să îmi placă pianul, mi-a plăcut actoria, eram luat de mic în culise, când ai mei aveau spectacole și mi-a plăcut de mic. Se putea la fel de bine să nu îmi placă lucrul acesta și nu aș fi fost forțat pe drumul acesta. M-a fascinat să merg cu părinții, să mă implic. Îmi amintesc că eram puțin mai mare decât este băiețelul meu acum și stăteam în timpul spectacolelor în timpul decorurilor. Actorii jucau pe scenă și eu mă ascundeam la o jumătate de metru de scenă ca să fiu și eu văzut de public. Îmi plăcea teribil lucrul acesta, deci este clar că de mic am avut o atracție spre partea aceasta, a declarat Florin Călinescu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Petru Călinescu: „La noi în familie mereu a existat atmosfera aceasta de libertate de a alege”

Petru Călinescu recunoaște că a avut cele mai bune exemple, iar sfaturile primite de la părinții săi l-au ajutat să fie omul de astăzi. Totodată, artistul a precizat că la el în familie tot timpul au avut dreptul de a alege. 

„Am avut un exemplu foarte elocvent, chiar în fața ochilor mei. Până la sfaturile date verbal de către părinții mei, am observat ce se întâmplă în meseria asta și cu ce se mănâncă și oamenii care se învârt în jurul acestei meserii, lucru care mi-a prins foarte bine la vârsta pe care o am. Sfaturile propriu-zise, întotdeauna am fost încurajat să am încredere în mine, nu am fost forțat să fac sau să nu fac ceva. La noi în familie mereu a existat atmosfera aceasta de libertate de a alege, ceea ce cred că este foarte important acum, la rândul meu, ca părinte”, ne-a mai spus fiul lui Florin Călinescu.  

 

Urmărește emisiunea integrală mai jos: 

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel