Sfântul Alexandru 2022. Cele mai frumoase mesaje de ziua protectorului omenirii

Data publicării:
Sursa foto: Sfântul Alexandru, captură YouTube/ calea spre mântuire
Descriere foto: Sursa foto: Sfântul Alexandru, captură YouTube/ calea spre mântuire

Pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit "protectorul omenirii", acesta fiind unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine în perioada  arianismului.

Sfantul Alexandru este praznuit pe 30 august. Sfantul Alexandru a fost episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte. La acest sinod l-a combatut pe Arie, unul din preotii sai slujitori, care incepuse sa predice o invatatura neconforma cu traditia si credinta Bisericii, potrivit creștinortodox.ro

Semnificația numelui

Numele Alexandru este de origine greacă și înseamnă a apăra, a proteja. Numele provine de la grecescul Alexandros care înseamnă protector al bărbaților sau al oamenilor și este format din cuvintele „alexo” care înseamnă a apăra, a proteja și „andros” care înseamnă bărbat, om.

Alexandru este un nume foarte vechi în onomastică grecească, fiind atestat încă din a doua jumătate a secolului VII î.Hr, în „Iliada”, ca un alt nume al lui Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, în timpul războiulului toian și mai târziu apare în „Descrierea Eladei” – Alexandra, formă feminină a numelui, ca supranume pentru Cassandra, soră lui Paris. 

Mesaje și urări de Sfântul Alexandru

Vă prezentăm mai jos o serie de mesaje, urări și felicitări pe care le puteți trimite celor care poartă acest nume sfânt

Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Alexandru al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La mulţi ani și să petreci o zi minunată!

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie. Îți doresc multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să se împlinească. La mulți ani!

La mulți ani și Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu! Fie ca sfântul care te protejează să-ți aducă noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!

Sărbătoarea Sfântului Alexandru să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire și mai ales multă dragoste!

La mulți ani! Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetorii și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.

De toţi ai fost tu azi numit, în lăcaş sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaş şi eu, dorindu-ţi bine mereu. Numele ce-l porţi de sfânt poartă-l cu mândrie multă! Să-ţi dea putere şi tărie, ani sănătoşi şi bucurie! Un înger păzitor îţi doresc eu ţie!

De ziua numelui și nu numai, îți doresc tot ce-mi doresc mie! Să fii sănătos, bogat și cumpătat! La mulți ani!

E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. La mulţi ani! La mulți ani, Alexandra.

În viață să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropești din cap până în picioare cu iubire și să fii sănătoasă!

Cu ocazia zilei de nume, îți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani!” Să ai parte de multă sănătate, multe realizări şi tot ce îți dorești lângă cei dragi!

Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială, îți urăm un sincer „La mulți ani!”

Îţi transmit toată dragostea mea şi sper să avem energia necesară pentru a continua șirul nebuniilor pe care obișnuim să le facem de atâția ani. Sunt recunoscătoare pentru faptul că eşti prietena mea şi sper să îţi pot răsplăti această bucurie pe care mi-o faci zi de zi! La mulţi ani şi la mulţi bani!

Sunt recunoscător că suntem cei mai buni prieteni. Îți transmit toate gândurile de bine și îți doresc sănătate și la mulți ani fericiți! Ești cel mai bun prieten pe care îl poate avea cineva. Îți doresc ca această zi să îți aducă multă bucurie și ca toate visurile să ți se îndeplinească! La mulți ani, Alexandru!

De Sf. Alexandru, cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia in bratele ei în acest moment special!

Îl sărbătorim pe Sfântul Alexandru și te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fi mereu așa, blând, bun și dragut cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten de nadejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel