Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Cea mai puternică urare

Data publicării:

Sfânta Maria Mică, sărbătorită în fiecare an pe data de 8 septembrie, este celebrarea nașterii Maicii Domnului. 

În fiecare an, la data de 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept 'Sfânta Măria Mică'. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie și totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei. În această zi credincioșii merg de dimineață la biserică, la Sfânta Liturghie.

Părintele Vasile Istrate a explicat pentru DC News de ce se numește în popor Nașterea Maicii Domnului drept ”Sfântă Marie mică” și care este cea mai frumoasă urare care se poate face celor care îi poartă numele Fecioarei Maria.

„Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este numită în popor și ”Sfântă Marie mică”, pentru a face deosebirea față de Adormirea Maicii Domnului (15 august) sau ”Sfântă Marie mare”. Aceasta pentru că, se știe, la sfinți se sărbătorește în primul rând ziua când s-au mutat la ceruri. Maica Domnului și Sf. Ioan Botezătorul sunt singurii Sfinți cărora li se sărbătorește în mod deosebit (cu ”roșu ” în calendar ) și ziua nașterii.” a spus părintele Vasile Istrate.

 

Citește continuarea pe DC News și află care este cea mai puternică urare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel