Serialul 'The Crown' îşi propune să prezinte cu demnitate ultimele zile ale prinţesei Diana

Data publicării:
The Crown/ Captură foto Netflix / Instagram
Descriere foto: The Crown/ Captură foto Netflix / Instagram

Interpretarea rolului prinţesei Diana în serialul "The Crown" timp de două sezoane i-a creat actriţei Elizabeth Debicki sentimentul responsabilităţii de a fi cât mai autentică în faţa numeroaselor persoane care venerează familia regală britanică.

"Există un sentiment profund de tragedie prezent în corpul tău atunci când interpretezi acea parte a poveştii", a declarat Debicki într-un interviu acordat Reuters.

"Însă, după ce l-am vizionat, ceea ce am făcut recent, şi în timp ce se derula genericul, m-am gândit că am adus pe ecran un lucru cu adevărat serios", a adăugat ea.

Cel de-al şaselea şi ultimul sezon al serialului "The Crown", alcătuit din două părţi, explorează ultimele zile ale prinţesei Diana, înainte de a pieri într-un accident de maşină.

Ultimul sezon are premiera pe Netflix la 16 noiembrie.

Dramă istorică, serialul premiat cu Emmy, creat de Peter Morgan, relatează povestea domniei reginei Elisabeta a II-a pe fundalul diferitelor drame regale.

Debicki este de părere că efortul de a se lăsa "în voia sorţii" şi de a nu se mai "observa" pe ei înşişi în timpul filmărilor la acest serial a fost o experienţă comună trăită de actorii din "The Crown".

Presiunea de a surprinde familia regală britanică a fost intensă, mai ales în momentele în care era descrisă pierderea unei prinţese de care mulţi se simt încă legaţi, a povestit ea.

"Da, am lăsat acolo, pe ecran, toate bucăţile din noi pentru că nu merită nimic mai puţin de atât", a precizat Debicki.

În mod similar, în opinia lui Khalid Abdalla - care joacă rolul lui Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed al-Fayed, care avea o relaţie romantică cu prinţesa Diana - filmările alături de Debicki au reprezentat o responsabilitate uriaşă. "Procesul de a face acest lucru împreună a fost tot ceea ce ţi-ai putea dori de la o colaborare", a declarat el.

Potrivit spuselor sale, pierderea prinţesei Diana continuă să reprezinte o "traumă culturală" pentru "milioane de oameni din întreaga lume", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel