Sensy, dezvăluiri fără perdea despre nașterea prin cezariană. Provocările vieții de mamă și problemele de sănătate cu s-a confruntat în sarcină: „Abia mi-au făcut anestezia”

Data actualizării: | Data publicării:

Sensy a vorbit cu sinceritate despre momentele delicate prin care a trecut în ultima parte a sarcinii, dar și la naștere. 

Sensy a devenit mamă pe data de 14 septembrie. Vedeta a adus pe lume, prin cezariană, un băiețel perfect sănătos. Deși își dorea să nască natural, din cauza problemelor de sănătate cu care aceasta se confrunta, medicii au decis să îi efectueze o operație de cezariană la împlinirea a 38 de săptămâni de sarcină. 

„Nu este o alegere, cel puțin în cazul meu nu a ținut de mine, eu mi-am dorit natural și în continuare promovez nașterea naturală din foarte multe puncte de vedere. Am simțit cumva de câteva săptămâni că nu o să am parte de asta și m-am împăcat cu gândul unei cezariene. Doctora a ales să facă cezariană și s-a dovedit cumva că a avut dreptate, neștiindu-mă cu tensiune, dar venind dintr-o familie hipertensivă, mai pe tot parcursul sarcinii +6 luni tensiunea a crescut, de aceea am și avut problemele acelea cu retenția de apă și de aceea mă umflasem atât de mult, am fost plină de edeme și abia mi-au făcut anestezia.”, a povestit Sensy pe Instagram. 

 

„De ce ai vrea să te operezi dacă nu ai probleme? Susțin din suflet nașterea naturală și mi-ar plăcea să mergeți la cursuri, pe mine m-au ajutat foarte mult, am aflat multe informații noi, mi-au dat putere și încredere, corpul să știți că știe el mult mai bine ce are de făcut, iar nașterea naturală are o recuperare mult mai rapidă și mai ușoară. Evident și aici diferă de la caz la caz, dar dacă faceți exerciții și vă pregătiți mental pentru că acolo e lupta cea mare, veți reuși.”, a mai spus influencerița.

Vedeta a născut la un spital de stat din București - maternitatea Polizu, însă spune că a avut parte de servicii aproape de lux, după ce a optat pentru o rezervă privată, contra cost. 

 

 

Am stat singură, ca într-o cameră de hotel imensă”

„Este adevărat că am avut rezerva privată și cumva am fost privilegiată, ca să spun așa, din foarte multe puncte de vedere. 
Nu e deloc ieftin să stai ca la privat, dar la stat, de aceea spun că nu am ales statul din cauza banilor, pentru că și aici, personal am cheltuit, evident, nu ca la privat, dar am cheltuit destul. De aceea povestea mea este strict personală, am stat singură, ca într-o cameră de hotel imensă, cu toate condițiile posibil, nu avea cum să nu fie foarte bine”, a mai spus vedeta. 

 

 

 

Cum se simte vedeta după operația de cezariană


„Acum sunt wow, dar am fost rău 3 zile, rău la modul că eu am mai făcut o intervenție în urmă cu 11 ani, când mi-am pus implant mamar cu anestezie generală, dar recuperarea după cezariană mi s-a părut de 10 ori mai grea, poate e și vârsta, dar evident aici vorbim de o operație mult mai complicată și care implică mult mai multe lucruri. Prima seară, la reanimare, a fost wow. Eram pe calmante, sondă, stăteam întinsă pe spate, nu mă mișcam prea mult, eram efectiv „drogată”. Greul a început a doua zi dimineața, când m-a pus să mă ridic în fund, la marginea patului, aia provocare”, a mai spus vedeta

 

Alăptarea, cea mai grea provocare de după naștere

Sensy a întâpinat mari probleme cu alăptarea, asta și din cauza tratamentelor medicamentoase pe care continuă să le ia. 


„Dacă cezariana a fost grea, recuperarea și mai grea, aici a  fost stop joc. Nu știu cum e la altele, dar le înțeleg pe care care nu vor să alăpteze”

Cum a ales vedeta numele pentru băiețelul său


„Este o poveste interesanta si cu acest nume: inca de cand aveam 12 ani stiam ce nume va purta baiatul meu, doar ca anii au trecut iar sotului nu ia placut niciodata numele, in prima faza am fost foarte revoltata, dar am decis sa ma las purtata de vant si poate ca destinul numelui era defapt altul. Fix in ziua in care am aflat ca sunt insarcinata adica pe 25 ianuarie, am facut o lista cu nume doar de baieti, nume scurte de 4-5 litere care imi placeau mie, apoi i-am dat sa aleaga, toate se intamplau inainte sa stim ca o sa fie baiat, iar el s-a uitat la lista si a zis Aaron. Si am zis ok, Aaron ramane!! "Pai de unde stii ca e baiat?" Ehhh asa simt, asa am simtit toata viata.... zilele treceau, lunile treceau imi tot apareau video-uri pe Tik Tok cu baietei pe care ii cheama Aaron, am aflat in sfarsit ca este baiat 100% si i-am spus mamei ce nume am ales, iar ea foarte uimita mi-a spus "asta a fost numele lu' mamaita de fata" iar de atunci am stiut ca este un semn, un semn trimis chiar de ea, femeia care m-a crescut, care din pacate m-a parasit in urma cu 8 ani, isi dorea atat de mult sa ma vada maritata, sa isi creasca stranepotii, ma iubea atata de mult si facea atata de multe lucruri pentru mine, imi lipseste atat de mult... dar sunt sigura ca ne va veghea de acolo de sus si ne va sprijini toata viata. Multumesc mamaie pentru minunea asta”, a explicat Sensy pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel