Semnele zodiacale obsedate de propria persoană. Vanitoase și narciciste până în măduva oaselor

Data actualizării: | Data publicării:

Acestea sunt cele mai vanitoase semne zodiacale, potrivit astrologilor.

Oglindă, oglinjoară... Cine este cea mai vanitoasă zodie din horoscop?


Cu toții avem acel prieten care nu se poate opri din a se holba la reflexia sa în oglindă, făcându-și selfie-uri și pozând ici și colo cu buzele țuguiate, părând sigur pe sine. Desigur, cu toții suntem vinovați de a cădea în capcana postărilor pe rețelele de socializare, iar camerele noastre de telefon pot fi pe modul selfie mai des decât de obicei - ce este viața fără puțină vanitate?


La urma urmei, oamenii sunt în mod natural o specie interesată de sine; nu am fi supraviețuit dacă nu am fi fost. În plus, a fi obsedat de sine s-ar putea să nu fie chiar atât de rău - potrivit unuia dintre părinții fondatori ai psihologiei, Erich Fromm, societatea nu ar trebui să decreteze iubirea de sine ca fiind egoism. Într-un eseu pe care l-a scris în 1939, intitulat "Egoismul și iubirea de sine", Fromm deplângea faptul că tabuurile culturale au demonizat orice formă de iubire de sine și de interes pentru sine. Și, potrivit Psychology Today, nu numai că este în regulă să fii un pic egoist, dar este și destul de sănătos!

Dar unii dintre noi sunt mai egoiști decât alții, iar cei cu anumite semne zodiacale tind să obțină scoruri mai mari pe scara obsesiei de sine, potrivit Glam. Așadar, care semne sunt în afara graficului și care sunt mai mult pe partea de egoism? 

 

Topul celor mai vanitoase zodii

...de la cel mai puțin ... la cel mai cel

 

Numărătoarea inversă de la cele mai la cele mai puțin vanitoase semne începe cu un semn pe care cu toții îl iubim:

 

8. Berbecul înflăcărat

Unul dintre cele mai fioroase și mai puternice semne zodiacale este cel al Berbecului. O adevărată forță a naturii, persoanele cu acest semn sunt atât de impunătoare încât este greu să le ignori prezența - intră într-o încăpere și ești captivat instantaneu. Un Berbec este atât de obsesiv de mândru de aspectul lor, de realizările și de tot ceea ce sunt, încât o poți simți în aura și energia lor vibrantă.

Un Berbec va fi întotdeauna dispus să facă un selfie sau două, dar vanitatea lor se manifestă cel mai mult prin faptul că nu au nevoie de confirmări. Ei își cunosc valoarea și, deși prosperă în mediile sociale, de fapt nu au nevoie de aprobarea celorlalți. Acest lucru îi poate face uneori toxici în preajma lor, deoarece cu siguranță nu sunt persoane pe placul oamenilor; singura persoană de la care au nevoie de aprobare sunt ei înșiși și nu se odihnesc niciodată până când nu și-au atins obiectivele personale. S-ar putea argumenta cu ușurință că un Berbec nu caută aprobarea nimănui pentru că nu cred că părerea celorlalți contează, și este adevărat. Un Berbec îi va sufoca pe ceilalți cu dragostea lor - și îi va iubi la nebunie -, dar va considera foarte puțini dintre ei ca fiind egali cu ei.

Un Berbec este o persoană hotărâtă, optimistă și pasională care își dorește să meargă mai departe și poate deveni foarte agresiv pentru a-și atinge obiectivele, așa că atunci când vine vorba să se considere numărul unu și să obțină ceea ce își dorește, ar fi bine să te dai la o parte din calea lor.

 


7. Geamăn elocvent


Gemenii plini de energie sunt mari gânditori, iar natura lor curioasă înseamnă că sunt foarte bine informați despre o serie de subiecte. Pot fi atât de elocvenți și de siguri pe ei atunci când vorbesc despre un subiect care îi fascinează, încât este greu să nu crezi ceea ce spun; este greu să câștigi o dispută cu ei. Dar atenție - acest lucru are mai mult de-a face cu nevoia lor insațiabilă de a fi mai buni decât toți ceilalți decât cu baza lor reală de cunoștințe.

Vanitatea unui Gemeni are mai mult de-a face cu mângâierea ego-ului lor mental decât cu admirația față de aspectul lor fizic. Poate că nu sunt genul care să se uite de două ori în oglindă sau să își facă selfie-uri toată ziua, dar un Gemeni va vorbi cu plăcere despre ei înșiși non-stop. Ei pot fi atât de obsedați de propriile lor preocupări încât o conversație cu un Gemeni poate părea mai degrabă ca și cum ai fi la capătul unui monolog shakespearian în schimb - cu tot cu dramă și exagerări.

Și ar trebui să știi că întreruperea monologului lor nu este niciodată acceptată. Sigur, poți aduce în discuție propria dramă, dar drama unui Gemeni o depășește cu mult pe a ta. Indiferent prin ce treci tu, trec și ei - mai puternic și mai greu. Ați câștigat un premiu? Ei au câștigat trei. Ai suferit o luxație de umăr? Ei și-au rupt toate membrele și au suferit o comoție cerebrală. Știi să faci o prăjitură? Ei pot pregăti o masă cu cinci feluri de mâncare demnă de o stea Michelin cu doar trei ingrediente. Este o competiție pe care nu o poți câștiga.

 

 

6. Capricorn ambițios


Capricornii sunt harnici și disciplinați, și dau dovadă de curaj și perseverență ca nimeni alții atunci când vine vorba de a-și atinge obiectivele. Obsedați de succes și obsedați să arate cât de mult muncesc pentru a-l obține, Capricornii poartă uneori epuizarea lor ca pe o insignă de onoare. Deși nu sunt cunoscuți pentru faptul că au personalități strălucitoare, le place totuși să fie admirați și invidiați, iar dacă asta înseamnă să muncească până la capăt pentru a obține acest statut râvnit, atunci așa să fie. Sunt puternic concentrați pe muncă și foarte, foarte serioși, ceea ce îi face uneori - ei bine, nu atât de amuzanți în preajmă.

Deși s-ar putea să nu sune ca fiind copilul poster pentru vanitate, Capricornii sunt atât de concentrați pe propriile vise și obiective încât pot părea egoiști și lipsiți de considerație. Ei sunt atât de obsedați de ei înșiși și de misiunile lor personale încât a rămâne fideli nevoilor lor precede totul și pe oricine altcineva. Și, deși nu sunt la fel de vanitoși în exterior ca celelalte semne zodiacale descrise, Capricornii simt totuși nevoia să arate cât mai bine. A avea o înfățișare impecabilă este crucială pentru ei - la urma urmei, etica lor de muncă îi duce acolo unde trebuie să fie, dar aspectul lor impecabil și uimitor le asigură că merită și ei lumina reflectoarelor.

 

 


5. Vărsător deșănțat


Purtătorul de apă al zodiacului - Vărsătorul, pasionat de viață și pasionat de vagabondaj - ocupă locul al patrulea pe lista noastră de semne vanitoase și obsedate de sine. Un Vărsător este atât de obsedat de sine încât nici măcar nu se va deranja să intre într-o dezbatere pentru a-și demonstra punctul de vedere. Tu ai opiniile tale, care sunt greșite, iar ei le au pe ale lor, care sunt corecte. La fel ca Berbecul, nu au nevoie să se dovedească nimănui, motiv pentru care (spre deosebire de Berbec) tac și își lasă realizările să vorbească. Această lipsă de dorință de a-și explica punctul de vedere sau chiar de a-i asculta pe ceilalți îi poate face să pară pompoși, vanitoși și egocentrici. Dar Vărsătorilor nu le pasă deloc de ceea ce crezi despre ei - ei își cunosc valoarea.

Această atitudine îi diferențiază chiar și de alte semne zodiacale în ceea ce privește partea egoistă a lucrurilor. Vărsătorii sunt vanitoși, dar nu caută aprobarea nimănui și nu au nevoie de nimeni care să le mângâie orgoliul. Ei emană siguranță de sine, atât de mult încât ar fi dificil să îi faci să se simtă mai bine în pielea lor decât se simt deja. Pe bună dreptate - conexiunea lor profundă cu convingerile lor și încrederea în abilitățile lor îi fac să aibă succes în viață, iar acest semn se mândrește cu o mulțime de fețe celebre precum Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Cristiano Ronaldo și Shakira. Mai este nevoie să spunem și altele?


4. Scorpion gelos


Dacă ai un prieten sau o persoană iubită din Scorpion, mulțumește-i stelei norocoase, pentru că sunt cunoscuți pentru loialitatea și compasiunea lor. Scorpionii sunt devotați celor dragi și vor să îi vadă pe ceilalți prosperând, dar comportamentul lor misterios și loial le maschează uneori cu măiestrie vanitatea - iar dacă faci ceva care să îi rănească, cu siguranță vor riposta cu răzbunare.

În timp ce dragostea și grija lor sunt autentice, ei au nevoie și de alții pentru a-și hrăni ego-ul, așa că nu toate actele lor altruiste sunt pur altruiste. Uneori, ei doar joacă un rol pentru a obține afirmarea și admirația la care tânjesc. Nimic nu îi pune într-o lumină mai strălucitoare decât să arate cât de pasionați, puternici și dezirabili sunt, dovedindu-și astfel superioritatea. Nu vor insista să fie în centrul atenției la fel de tare ca alte semne, dar fiți siguri că Scorpionii se vor supăra pe oricine le atrage lumina reflectoarelor pe care ei simt că le aparține de drept.

Un Scorpion va continua să dăruiască atâta timp cât îi rămâneți loiali, dar au nevoie să fie recunoscuți pentru munca lor și apreciați pentru ceea ce fac. Dacă simt că această parte a ego-ului lor nu este mângâiată, pot deveni capricioși și emotivi. Din nefericire, este posibil ca ei să nu vă spună nici măcar ce ați greșit. Pur și simplu se vor închide și vă vor exclude până când în cele din urmă vă veți cere scuze - și vă vor purta pică până la sfârșitul timpului. Pentru că, să recunoaștem, un Scorpion are întotdeauna dreptate - în timp ce tu, bineînțeles, nu ai.


3. Leul „la modă”


Ce se poate spune despre acest fascinant semn zodiacal al persoanelor născute în plină vară? Leii sunt foarte egoiști, foarte determinați și foarte concentrați pe propriile nevoi, dar este greu să nu fii inspirat de energia și ambiția Leilor. Ei își plănuiesc mereu următoarea aventură, își proiectează următoarea mișcare măreață și încearcă să găsească modalități de a ieși în evidență din mulțime. Ei cred că o viață trăită fără a contribui cu ceva semnificativ la binele general este o viață irosită - și, deși sunt cu adevărat interesați să lase o moștenire în urma lor și să facă bine, vor, de asemenea, să fie cunoscuți și amintiți.


Forța motrice a unui Leu este vanitatea lor și dorința de a-și găsi un loc în lumina reflectoarelor. Acesta este motivul pentru care sunt, de asemenea, o forță a tendințelor și sunt considerați cel mai la modă semn zodiacal. Cu toate acestea, pe măsură ce un Leu reușește (și strălucește), multe alte persoane beneficiază în acest proces, iar pentru cei care au un loc în primul rând la spectacol, urmărirea unui Leu în acțiunile sale vanitoase poate fi destul de amuzantă. Este greu să fii supărat pe un Leu - ei sunt vanitoși și sunt mândri. Dar, mai important, nu încearcă să o ascundă. Ei sunt exact ceea ce vezi, iar când spun că te iubesc, ar fi bine să fii pregătit ca ei să facă tot ce le stă în putință pentru tine.

 


2. Săgetător sigur pe sine


Un Săgetător, care debordează de energie și entuziasm, este întotdeauna pregătit pentru o aventură - atâta timp cât are suficient timp să se pregătească corespunzător și să își șlefuiască look-ul. Sunt destul de obsedați de sine și, deși sunt amuzanți în preajma lor datorită spontaneității și naturii lor ușoare, le place să mărșăluiască după propriul ritm. Nu vor încetini ritmul doar pentru ca tu să îi poți ajunge din urmă; dacă vrei să rămâi în cercul de prieteni al unui Săgetător, ar fi bine să ții pasul cu ei și să ignori vanitatea lor ocazională. Și ar fi bine să te antrenezi din greu, pentru că se pare că sunt buni în tot ceea ce fac!


Acești arcași marcanți ai zodiacului adoră să fie copleșiți de atenție și se hrănesc cu admirația celorlalți. Vanitatea lor îi împinge să fie cea mai bună versiune posibilă a lor. Simțindu-se încrezători în abilitățile lor și mândri de toate realizările lor, Săgetătorii își urmăresc visele fără să stea pe gânduri și se asigură că arată fabulos în timp ce o fac.

Dar, spre deosebire de un Berbec sau de un Capricorn, un Săgetător nu îi va călca în întregime în picioare pe ceilalți în acest proces; este adevărat, sunt obsedați de obiectivele lor, dar au o capacitate de nezdruncinat pentru dragoste și grijă autentică, chiar dacă își păzesc mereu sentimentele. La urma urmei, nu au nevoie să calce peste alții pentru a-și atinge visele - nici măcar nu îi văd pe ceilalți ca pe o amenințare. În mintea lor, ei sunt pur și simplu cei mai buni.

 

 

1. Balanță echilibrată 


Balanțele au în comun echilibrul armonios. Sunt foarte loiali, cinstiți și devotați celor dragi; prin urmare, sunt unul dintre cele mai bune semne de la care poți cere sfaturi. În plus, o Balanță nu se va opri de la nimic pentru a se asigura că persoanele la care ține sunt fericite și, deoarece sunt persoane care plac în mod natural oamenii, s-ar putea să vă fie greu de crezut că sunt și destul de vanitoase. Dar sunt - ei tânjesc după aprobarea ta și, deși par a fi dezinvolți și ușuratici, în adâncul sufletului au nevoie de afirmare cu privire la cât de bine arată și cât de importanți sunt.


Dacă cunoști pe cineva născut între 23 septembrie și 22 octombrie, atunci știi că acest lucru este adevărat: O Balanță va face tot posibilul pentru a-i mulțumi pe cei dragi, dar când vine vorba de propriile nevoi, de obicei se vor pune pe ei înșiși mai presus de oricine altcineva. Bineînțeles, sunt subtili în această privință, astfel încât nu vor părea egocentrici sau obsedați de propriile agende. Dar văzându-i pozând pentru selfie-uri și verificându-și continuu reflexiile în oglindă pentru a se asigura că ținuta lor este impecabilă spune o poveste diferită.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel