Semințe de chia. Beneficii uimitoare pentru sănătate

Data publicării:
Beneficiile semințelor de chia, sursa pixabay/ autor Markus Tries
Descriere foto: Beneficiile semințelor de chia, sursa pixabay/ autor Markus Tries

Semințe de chia au o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Chia este o plantă originară din Mexic, al cărei nume înseamnă forță. Este cultivată încă de pe vremea Aztecilor care consumau acest aliment. Semințele de chia nu modifică savoarea alimentelor și de aceea pot fi integrate în alimentația zilnică.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale semințelor de chia:

Chia te ajută să îți controlezi foamea

Fiind bogate în fibre te ajută să eviți ronțăiala dintre mese. Se digeră ușor, fapt ce ajută la crearea senzației de sațietate. Cel mai bine este să le consumi la micul dejun, cu lapte sau cu cereale. Au gust de nucă. Chiar dacă nu modifică gustul alimentelor cu care se combină, semințele de chia nu sunt lipsite de gust. Dacă le vei mânca necombinate ei vedea că au un gust mai degrabă dulce, care aduce cu nuca. De aceea sunt foarte bune în combinație cu lactatele, într-o salată, cu legume.

Semințele de chia te ajută să menții o bună hidratare

Chia pot absorbi de 10-12 ori greutatea lor în apă. Adăugate în lichide sau alimente umede aduc un supliment de hidratare. De aceea sunt foarte utilizate de către sportivi. Chia sunt bogate în omega 3.

Semințele de chia ne pot proteja de efectele poluării

În zilele noastre poluarea chimică, tutunul, razele UV sunt pericole de care trebuie să ne ferim, fiindcă au efecte nocive asupra sănătății noastre. Consumul semințelor de chia ne ajută să ne protejăm prin nutrienții pe care îi conțin.

Chia îți dau un plus de energie

Dacă mergi la sală și ai nevoie de un surplus de energie, soluția sunt semințele de chia care conțin o cantitate importantă de potasiu.

Semințe de chia pentru slăbit

Datorită fibrelor pe care le conțin ajută procesul de digestie și favorizează controlul gustărilor dintre mese, prin crearea unei senzații de sațietate, potrivit healthline.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel