Selecționerul Burcea, înainte de meciul de debut la Euro:”Trebuie să luptăm pentru victorie până în ultima secundă”

Data publicării:
Naționala României de handbal
Descriere foto: Naționala României de handbal

Naționala feminină de handbal începe azi Campionatul European, iar primul obstacol este Germania.

”Tricolorele”  sunt gata de debutul la turneul final din Danemarca, fără pivotul Crina Pintea și extrema Laura Moisă, ambele cu diagnosticate pozitiv cu Coronavirus.

Selecționerul Bogdan Bucea vede partea plină a paharului și este sigur că fetele sale pot suplini absențele celor două jucătoare.

Orice jucătoare pentru echipa României este importantă. Laura Moisă și Crina Pintea au jucat la ultimele turnee finale, au jucat în acest sezon în Champions League, puteau aduce un mare plus naționalei. Dar nu avem ce face, mergem înainte, cum am spus-o de multe ori, e cel mai ușor să te plângi de condiții sau de neajunsuri. Cel mai important este să credem în șansa noastră, să fim disciplinați și focusați” – Bogdan Burcea, selecționer echipa națională de handbal a României.

Antrenorul și staff-ul său au făcut strategia pentru confruntarea cu Germania, de diseară, de la ora 19.00.

” Echipa în sine este un atu al nostru. Le spuneam și fetelor : dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să ”îmbrace” jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes. Fetele trebuie să fie și ele convinse de asta, să aibă încredere în forțele proprii și în ce am pregătit în aceste zile  și să lupte pentru victorie până în ultima fracțiune de secundă” - a mai spus acesta. 

Meciul României cu Germania este în direct la Digisport, Telekomsport și Look Sport.

Selecționerul a anunțat echipa pentru meciul cu Germania:

Eliza Buceschi

Nicoleta Dincă

Alexandra Dindiligan

Yuliya Dumanska

Ana Maria Iuganu

Cristina Laslo

Ana-Maria Măzăreanu

Cristina Neagu

Lorena Ostase

Anca Polocoșer

Andreea Popa

Laura Popa

Ana-Maria Savu

Sonia Seraficeanu

Alexandra Subțirică Iovănescu

Ana-Maria Țicu.

 

Fetele noastre vor juca la Kolding

După meciul cu Germania, pentru ”tricolore” urmează la 5 decembrie disputa cu Polonia, iar apoi partida cu Norvegia, ultima din grupă, la 7 decembrie.

Herning va găzdui echipele A (Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) și grupa B (Rusia, Suedia, Spania și Republica Cehă).

Kolding va găzdui echipele grupei C (Olanda, Ungaria, Serbia și Croația) și grupei D (România, Norvegia, Germania și PoloniGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel