„Secretul” oamenilor care au stat 20 de ani la închisoare și apoi au trăit până la 90 de ani. Părintele Pimen: „Metoda” s-a probat pe aceștia. E despre mâncare

Data publicării:
Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici
Descriere foto: Părintele Vlad Pimen, captură YpuTube/ Damian Drăghici

Părintele Pimen Vlad a vorbit despre beneficiile postului și a explicat că, de fapt, putem ține post dacă vrem.

'Fiecare om, dacă e atent cu el, atunci când spune că nu poate să țină post, de fapt, știe că poate. Se minte pe el însuși. De ce dacă te-ai dus la doctor și îți spune să nu mai mănânci anumite produse, că te vei curăța într-o jumătate de an, dintr-o dată poți renunța la carne etc. Dintr-o dată poți, până atunci nu ai putut. Eu așa spun: Să nu vă dea Dumnezeu pe cât ați putea duce, pentru că ați încurcat-o! S-a probat pe oameni, în închisori, pe timpul comunismului, acolo li se dădea seara o bucată de pâine, nici aia, ci mălai copt sau câteodată mai multe zile fără mâncare. Și au trăit câte 20 de ani în închisoare, au ieșit de acolo și au ajuns la 90 de ani!', a zis părintele Pimen Vlad.

'Adică, omul poate să ducă mult, îi dă putere foarte multă Dumnezeu. Înțeleg când este bătrân, bolnav tare și are dezlegare să mănânce un ou, lapte, că este slab. Dar când ești sănătos... ți se pare că nu poți fără carne? Acesta nu este un motiv! Un alt fapt despre post este nu doar că nu mănânc, ci să avem și măsura a cât mâncăm. Niciodată să nu ne săturăm. Asta spunea și medicul Leon Dănăilă. Omul, dacă vrea să fie sănătos, să mănânce 70%, iar 30% să rămână stomacul gol. Adică, să rămâi flămând. Tu știi măsura cât trebuie să mănânci ca să te saturi și, atunci, reduci! Și asta te ajută să fii puțin mai ușor, să fii mai liber. După postul de mâncare este postul limbii! Să vorbești mai puțin, să te rogi mai mult. Sfinții Părinți au spus că tăcerea e de aur. De ce? Pentru că, prin tăcere, nu greșești!', a zis părintele Pimen Vlad.

Citește și - De ce se despart cuplurile. Pr Pimen: Asta este problema și așa se rezolvă!

'Când vorbești, oricât de bine ai vorbi, mai vezi și ce a făcut celălalt și mai vezi o greșeală, judecăm pe alții. Poate zicem ceva și distrugem familia cuiva, uneori în glumă cu un lucru care nici nu e adevărat. De asta, să reducem și vorbitul acesta fără rost, ca să putem vorbi mai mult cu Dumnezeu! Apoi, să facem cât putem și bine! Ca să fie postul complet, mănânci de post, mai reduci mâncarea, vorbești mai puțin și te rogi mai mult. Te duci mai des la biserică pentru a vorbi cu Dumnezeu! Încerci să faci bine, în fiecare zi să ajuți pe cineva! Și, atunci, ai un post complet.', a spus părintele Pimen Vlad.

Citește și - Secretul fericirii celui mai bogat om din India. Pr. Pimen Vlad: Omul a început să plângă. Abia atunci s-a simțit împlinit

'Noi vedem, omenește, dacă reduci mâncarea se limpezește mintea. Postul este sănătate curată, se curăță sângele. Postul a fost instituit nu doar pentru folos sufletesc, ci și trupesc. Dacă îi spui la o doamnă Ține și tu post miercurea și vinerea și ea spune că nu poate. Dacă îi spui Doamnă, te văd cam plinuță, ai pus câteva kilograme în plus... Păi, astfel va ține toată săptămâna, ca să dea jos kilogramele în plus. Dar dacă îi spunem să postească, va răspunde că nu se poate. Deci, trebuie să fim atenți să nu le facem doar pentru noi, dacă le facem, să le facem pentru Dumnezeu!', a mai îndemnat părintele Pimen Vlad.

Video

Citește și - Părintele Pimen Vlad: Dacă faceți asta în Postul Paștelui, să vedeți câte minuni vin în viața voastră!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel