Părintele Pimen Vlad: Dacă faceți asta în Postul Paștelui, să vedeți câte minuni vin în viața voastră!

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Pimen Vlad a vorbit despre Postul Paștelui 2024 și cum ar trebui să ne pregătim de Învierea Domnului.

De luni, 18 martie 2024, începe Postul Paștelui.

'Schimbarea lumii să știți că nu pleacă decât din schimbarea noastră. Dacă suntem mai buni, devenim mai buni, ne smerim mai mult, ne rugăm mai mult pentru noi și pentru cei din jur și facem fapte după putere și bineînțeles nu ne lipsim de tainele bisericii, spovedania, împărtășania, participarea la Sfânta Liturghie, să vedeți câte minuni se fac în viața noastră!

Dacă nu, atunci trăim o viață de chin aici și nu se știe unde o să ajungem și dincolo. O să strigăm toată ziua că noi suntem buni și apărăm și facem, dar nu schimbăm nimic la noi. Încercați lucrul ăsta, să vedeți starea voastră seara, indiferent cum a fost ziua, liniștește-te, închide totul, stai în fața icoanei Maicii Domnului și cercetează-te pe tine! Cum ești sufletește? Ai pace, bucurie, liniște? Ce spune conștiința ta? Cercetează-te și atunci o să vezi rezultatul zilei care tocmai a trecut.', a zis părintele Pimen Vlad.

'Nu încerca tot timpul să te scuzi și să acuzi pe alții, pentru că asta nu-i calea noastră. Sfinții Părinți ne spun așa: ”Cine acoperă greșeala fratele lui și Dumnezeu va acoperi pe a lui!”. Ați auzit? Mântuitorul a spus să fim buni și să iertăm, iar când Sfântul Apostol Petru l-a întrebat pe Mântuitor: ”Dar cât o să iert, Doamne? De până la șapte ori să-l iert pe fratele meu?”, iar Mântuitorul i-a răspuns:

”Nu, Petru! Nu de șapte ori! De șaptezeci de ori câte șapte!”. Adică, întotdeauna, l-a infinit! Oricât ne-a greșit, să-l iertăm, să nu ne răzbunăm. Să evităm anturajele care poate ne fac rău, dar să nu-i urâm. Ați înțeles? Să nu acceptăm păcatul, dar să nu-l urâm pe cel care-l face, pentru că înseamnă că e bolnav, are nevoie de ajutor, de rugăciune și de susținere. Așa putem să-l ajutăm!', a spus părintele Pimen Vlad.

'Ați auzit, dragilor? Să încercăm să petrecem postul ăsta așa cum trebuie, creștinește, cu drag! Adică, să nu postim cu greutate! Iar-i post, iar ce-o să mănânc… Sunt atâtea de mâncat, nu ducem lipsă! Să postim cu drag și cu bucurie, că atunci o să primim și bucurie! După Paști, după Înviere, Mântuitorul când s-a arătat mironosițelor prima dată, ce le-a spus? Bucurați-vă! Nu le-a spus pocăiți-vă, plângeți, nu! Le-a spus, bucurați-vă! Dar cum să te bucuri dacă nu-l ai pe Dumnezeu, dacă nu ai harul Duhului Sfânt? Iar a doua oară când s-a arătat Apostolilor, care stăteau ascunși și erau speriați și înfricoșați, le-a spus? ”Pace vouă!”. Pacea noastră omenească, sufletească o dă Dumnezeu! Deci, bucuria și pacea, ați înțeles? Dar ca să le avem pe acestea, trebuie să fim aproape de Dumnezeu!', a spus părintele Pimen Vlad.

 

VEZI ȘI: Horoscop Alina Bădic 17 – 23 martie 2024. Zodia care va da lovitura:

https://www.spectacola.ro/horoscop-alina-badic-17-23-martie-2024-zodia-care-va-da-lovitura_37647.html

 

 

Cu spovedanii, cu împărtășanii, să nu aruncăm cu noroi în ceilalți, să avem grijă mai mult de noi sufletește, să fim atenți cu noi, să ne căim mai mult pentru ce facem noi, nu pentru ce fac alții… Ați înțeles? Pentru că atunci când ne uităm la ce fac alții, judecăm și ne adunăm păcate străine, după cum am mai spus. Da, dragilor?

Să cerem ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului, ca să ne dea putere să ducem cu bine postul până la Sânta Înviere și să trăim Sfânta Înviere cu bucurie și cu drag! Indiferent ce vine din lumea asta, că mai sunt greutăți, că o să mai fie, să le dăm deoparte și să ne punem nădejdea în Dumnezeu și în Maica Domnului', a mai îndemnat părintele Pimen Vlad.

 

VEZI ȘI: Secretul fericirii celui mai bogat om din India. Pr. Pimen Vlad: Omul a început să plângă. Abia atunci s-a simțit împlinit:

https://www.spectacola.ro/secretul-fericirii-celui-mai-bogat-om-din-india-pr-pimen-vlad-omul-a-inceput-sa-planga-abia-atunci-s-a-simtit-implinit_37548.html

 

 

VEZI ȘI: Pr. Pimen Vlad, despre cel mai mare rău posibil: Încercați să scăpați de această patimă, până nu e prea târziu, până nu vă pierdeți familia și sănătatea!:

https://www.spectacola.ro/pr-pimen-vlad-despre-cel-mai-mare-rau-posibil-incercati-sa-scapati-de-aceasta-patima-pana-nu-e-prea-tarziu-pana-nu-va-pierdeti-familia-si-sanatatea_37480.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel