Secretul medicului Mihail Pautov pentru a scăpa de stres. Metoda care îți poate schimba viața

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Dr. Mihail Pautov a dezvăluit secretul care te scapă de stres. Iată despre ce este vorba.

Într-o lume agitată, stresul a devenit o componentă inevitabilă în viețile noastre și poate afecta în mod semnificativ sănătatea mintală și fizică. Indiferent de vârstă, ocupație sau statut social, majoritatea oamenilor se confruntă cu provocări și presiuni care pot genera stres.

Secretul medicului Mihail Pautov pentru a scăpa de stres

Pentru a combate stresul, medicul Mihail Pautov a dezvăluit o metoda simplă și anume dușul rece. 

„Ce fac eu este să intru într-un duș rece. În momentul în care intri sub acea apă rece, corpul nostru, în mod natural, are un vârf mare de cortizol atunci când noi ne trezim. Dacă ne trezim și ne uităm la soarele de pe cer și plecăm la muncă imediat, atunci avem un boost pozitiv de cortizol.

Dacă noi ne trezim și stăm pe telefon sau ne ia o oră să ne trezim atunci nu avem acel vârf de cortizol. Deci, primul lucru care se întâmplă este să ai un vârf benefic de cortizol, ceea ce înseamnă că pe parcursul zilei vei avea mai puțin cortizol, se va duce cortizolul în jos și asta te va relaxa spre seară și te va ajuta să dormi mai bine”, a explicat medicul Mihail Pautov.

Te-ar putea interesa și: Dr. Mihail dezvăluie alimentul care scade semnificativ riscul de cancer de colon. Este ieftin și se găsește în orice supermarket

@doctor.mihail

Cum poți să ții sub control nivelul cortizolului de peste zi și să reduci stresul. ????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail

10 metode prin care poți scăpa de anxietate 

Doctorul Mihail Pautov  a dezvăluit care sunt cele 10 metode prin care poți scăpa de anxietate.

„Unu, ai grijă de glicemia ta. Când scade glicemia, atunci îți crește anxietatea. Doi, dacă ai anxietate trebuie să verifici dacă ai anemie. Trei, carența de fier este cauza cea mai des întâlnită cauză a anemiei. Patru, hipotiroidismul este cea mai des întâlnită și nediagnosticată patologie endocrină. Cinci, o cauză frecventă a anxietății este prea multă mâncare procesată. Mâncând mâncare procesată, noi nu mai mâncăm mâncare nutritivă. Dacă cele cinci puncte au fost rezolvate și nu te-au ajutat, atunci poți să mergi la punctul 6, care e un pic mai laborios, pentru că trebuie să scoți selectiv anumite alimente din alimentația ta zilnică.

Trebuie să încercăm să scăpăm de coloranți, de îndulcitori artificiali, de gluten sau de alte alimente pe care le bănuim că ne pot face rău. Dacă nici astea nu au ajutat, atunci timp de o lună nu trebuie să mai mănânci zaharuri simple. Tot ce înseamnă pâine, orez, paste, cartofi prăjiți și dulciuri. Opt, meditația o poți facă încă de la început. E un fel de exercițiu de prevenție al anxietății. Meditează zilnic. Nouă, un exercițiu de respirație foarte simplu de reținut este regula 4-4-8. 4 secunde inspiri, 4 secunde ții aerul și 8 secunde expiri. La zece aș include orice ține de o viață echilibrată”, a spus medicul Mihail Pautov, pe pagina sa de TikTok.

Te-ar putea interesa și:  Alimentele care scad imunitatea. Dr. Mihail, semnal de alarmă: „Atenție mare”

 

@doctor.mihail

Anxietatea poate fi diminuată dacă îți ajustezi obiceiurile. Umeaza aceste 10 metode care te ajută să scapi de anxietate. ????☝????????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel