Secretul „imperiului” imobiliar deținut de Andreea Bănică și soțul ei, Lucian Mitrea. Sumele exorbitante investite în doar câțiva ani

Data actualizării: | Data publicării:

Cum au reușit Andreea Bănică și Lucian Mitrea să-și încoroneze afacerile imobiliare prin hotelul de lux de la Eforie Nord, din Constanța. 

Andreea Bănică este deja un personaj foarte cunoscut în România. Activitatea ei artistică din domeniul muzical vorbește de la sine. Se poate spune că este împlinită și pe latura personală, fiind căsătorită cu Lucian Mitrea. Ei au o lungă istorie în spate, poate chiar o frumoasă poveste de dragoste, cunoscându-se din liceu și fiind căsătoriți încă din 2008. 

Aspectul personal al relației a rămas în umbră, întrucât amândoi țin la latura privată a vieții lor. Amândoi au 44 de ani, amândoi fiind născuți în aceeași localitate- Eforie Sud, Județul Constanța, locația fiind știută de mulți români pentru numeroasele vacanțe în această zonă, de-a lungul anilor.

Viața profesională a Andreei Bănică este suficient de știută, lansându-se de la o vârstă fragedă în domeniul artistic. Cu toate acestea, soțul ei, Lucian Mitrea, a rămas mai mult în umbră, necunoscându-se atât de multe detalii despre acesta.

Lucian Mitrea și-a început cariera „pe val”. El a fost unul dintre primii impresari și agenți de concerte din România postdecembristă, notează kfetele.ro, avân drept clienți prima trupă de manele, prin care l-a făcut celebru pe Liviu Vârciu, din formația L.A., dar și alți artiști precum Akcent, Alex Velea. 

Cu toate acestea, doi artiști i-au mai trecut prin mână la acea vreme cu care avea să țină relații mult mai apropiate. Este vorba despre actuala lui soție, Andreea Bănică, dar și Smiley.

Nu este un lucru rar întâlnit la vedete din România ca, după ce își împlinesc viața profesională pe scena din țară, sau chiar în afara granițelor, să înceapă să investească în fel și fel de afaceri.

„În cei 25 de ani de relație, din care 11 ca soț și soție, Andreea Bănică și Lucian Mitrea și-au băgat în portofoliu proprietăți în Eforie Sud, de unde sunt originari, plus două apartamente în centrul Capitalei.”, nota Libertatea, în anul 2019.

Totuși, legăturile formate dintre cei doi soți și artiștii care au trecut prin mâna lui Lucian Mitrea nu au zis stop aici, devenind chiar parteneri de afaceri, ulterior.

Smiley a intrat în lumea afacerilor încă din 2006, atunci când a înființat HaHaHa Production, unde deţine o cotă de 70%, dar artistul nu s-a oprit aici, intrând chiar și în domeniul imobiliarelor și al construcțiilor de imobiliare.

În același timp, profitând de pe urma succesului lucrului cu artiști, Lucian Mitrea a decis și el să se implice în același domeniu, al imobiliarelor, având la activ sute de apartamente construite, în regie proprie.

Fratele lui Smiley, Filip, nu a fost lăsat pe din afară, întrucât el este foarte mult implicat în firmele lui Smiley, nelăsându-și fratele „la greu”.

Totuși, din păcate, potrivit surselor date de Cancan, afacerile, sau o parte dintre ele, nu ar merge atât de bine, mai ales că legătura a fost făcută între Lucian Mitrea, soțul Andreei Bănică, Smiley și Filip, fratele cântărețului.

„Andrei Tiberiu Maria e asociat şi la firma LAF BUILDINGS, la care deţine o cotă de 40%. Este asociat și cu Lucian Mitrea, soțul Andreei Bănica. Firma se ocupă cu construcţii de case şi blocuri. Nici această companie nu are cifre prea bune.”

Totul a culminat cu cea mai mare noutate a cuplului Andreea Bănică-Lucian Mitrea - hotelul inaugurat în acest an, la Eforie Nord.

Hotelul din Eforie Nord- „Coroana” imperiului lor de imobiliare

De asemenea, potrivit Unica.ro, anul acesta, în 2023, cei doi soți au primit pentru prima oară turiștii în noul lor hotel de lux. Investiția nu a fost mică, accesând fonduri prin Fondul European de Dezvoltare Regională ( Nota Redacției: Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) este unul dintre cele două fonduri principale ale Uniunii Europene concepute pentru a pune țările și regiunile europene pe o bază mai egală prin reducerea disparităților dintre diferitele regiuni ale UE.)

Investiția s-a ridicat la 1,6 milioane de euro, potrivit Unica, din care 773.752 de euro a fost contribuția UE.

„Vara aceasta, Andreea Bănică și Lucian Mitrea au întâmpinat primii turiști în hotelul pe care l-au construit în Eforie. Locația dispune de studiouri și apartamente cu două camere, o parte dintre ele având vedere către mare. Investiția s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de lei, din care 3.839.160,46 de lei au fost obținuți prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operațional 2014-2020.”

Totodată, potrivit altei surse, Replica Online, publicație din Constanța, „Proiectul cuplului a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Porgramul Operațional 2014-2020, având o valoare totală de 8.079.853,45 lei din care 3.839.160,49 lei fiind contribuția Uniunii Europene.”. Astfel, potrivit acestora, investiția totală s-a ridicat la 1.628.133 de euro, din care 773.752 de euro fiind dați de la Uniune, date similare cu cele ale Unica.

De asemenea, Andreea Bănică susține că s-a implicat direct și la renovările și amenajările camerelor:

„M-am implicat direct, am fost acolo încă din luna aprilie, am făcut naveta. M-am ocupat, mi-am selectat foarte atent personalul pentru curățenie. M-am implicat direct, chiar arătându-le cum se face treabă. Mai nou, la noi, româncele noastre parcă nu mai știu să facă curățenie. Nu mai știu sau nu mai vor indiferent de câți bani le dai.”, notează Fanatik

Ar fi încins spiritele la Eforie

Potrivit FocusPress, în 2020, construcția celor doi soți ar fi fost contestată de un localnic pe motivul că „blochează unicul acces la o plajă publică”:

“Stâlpi înalţi şi plăci de beton au apărut direct pe accesul către faleza oraşului Eforie Nord, acesta fiind unicul acces facil către plaja Debarcader din strada Brizei, cel mai facil şi direct acces al hotelurilor din zonă cât şi al tuturor turiştilor veniţi din alte zone ale staţiunii Eforie Nord. Andreea Bănica Mitrea şi soţul Lucian Mitrea, au închis unicul acces direct al locuitorilor şi turiştilor din Eforie Nord la Plaja Debarcader din strada Brizei cu Tudor Vladimirescu”, transmite contestatarul proiectului în derulare, Asociaţia Pro-Eforie, potrivit sursei citate.

După sesizarea pe care o făcuse asociația de profil menționată, nu ar mai fi existat alte „neplăceri” la adresa Andreei Bănică și a lui Lucian Mitrea.

Pe lângă hotelul de lux inaugurat în acest an, cuplul este implicat în mai multe afaceri, cele imobiliare fiind un punct forte După sute de apartamente construite în regie proprie, cei doi ar mai avea și două apartamente în Capitală, spații destinate uzului propriu.

În acest fel, „imperiul” celebrului cuplu a fost ridicat, pornind de la activitățile „creative”, de impresariat și management de concerte și până la investiții masive imobiliare.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel