Secretele dietei pentru o siluetă perfectă, după 50 de ani. Sfatul nutriționistului

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Să-ți păstrezi greutatea după vârsta de 50 de ani nu este la fel de ușor de obținut ca la 25 sau 30. Cântarul începe să arăte tot mai multe kilograme în plus cu fiecare an trecut.

Chiar dacă nu ați făcut schimbări majore în dieta și stilul de viață, odată ce ați ajuns la vârsta de 40 de ani, este posibil să observați că o să începeți să luați în greutate. Fie că ne place sau nu, pierderea în greutate este mai greu de realizat pe măsură ce înaintăm în vârstă, în parte datorită unei reduceri a schimbării acizilor grași în țesutul adipos care are loc în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce face ca organismul să se îngrașe mai ușor. Iar în cazul femeilor, schimbările hormonale naturale care au loc în timpul menopauzei pot face ca luarea în greutate să fie mai probabilă, indiferent de schimbările în dietă și activitatea fizică.

Așadar, cum pot persoanele de peste 50 de ani să atingă un corp slab și sănătos? Deoarece niciunul dintre noi nu a descoperit elixirul tinereții, există câteva modificări ale dietei și ale stilului de viață pe care persoanele de peste 50 de ani se pot baza pentru a le ajuta să își mențină corpul pe care și-l doresc în acest anotimp al vieții.

Citește în continuare secretele dietei pentru un corp slab după 50 de ani::

1. Nu săriți peste mese.

Dacă v-ați confruntat cu o creștere în greutate la 50 de ani, să vă asigurați că respectați un program alimentar și evitați sărirea meselor vă poate ajuta. Potrivit rezultatelor publicate în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, săritul peste mese nu susține pierderea în greutate, în special în cazul femeilor supraponderale și obeze la postmenopauză. Săritul peste micul dejun este deosebit de îngrijorător, deoarece datele arată că cei care sar peste prima masă a zilei au tendința de a consuma mai multe calorii, grăsimi și zaharuri adăugate la prânz, cină și la gustare, comparativ cu cei care consumă micul dejun. 

2. Consumați pește gras cu conținut scăzut de mercur de două ori pe săptămână

Peștii grași, precum somonul și heringul, sunt surse bogate de acizi grași omega-3 antiinflamatori. Și din moment ce inflamația cronică poate duce la creșterea în greutate, includerea peștelui poate ajuta la susținerea unei greutăți sănătoase.

 

3. Includeți proteine în mesele și gustările dumneavoastră

Includerea proteinelor la mesele și gustările dvs. poate face minuni pentru a vă susține corpul slab. De la promovarea sațietății, astfel încât să nu vă simțiți foame la scurt timp după o masă, până la a ajuta la susținerea masei corporale slabe, proteinele sunt cu siguranță prietenele dumneavoastră. Deoarece pierdem în mod natural masa musculară pe măsură ce îmbătrânim, asigurarea unui aport adecvat de proteine odată ce ați ajuns la vârsta de 50 de ani vă poate ajuta să combateți această condiție și să vă ajutați să ardeți mai multe calorii, chiar și atunci când sunteți în stare de repaus.

4. Includeți zilnic legume în alimentația dumneavoastră

Adulții nu consumă cantitatea recomandată de fructe și legume, ceea ce este îngrijorător din mai multe motive. Atunci când vine vorba de gestionarea greutății, consumul adecvat de legume poate fi o modalitate sănătoasă de a evita îngrășarea kilogramelor, datorită conținutului scăzut de calorii și a fibrelor naturale pe care le conțin. Așadar, ronțăitul unor bastonașe crocante de morcovi sau a unui castravete răcoritor vă poate ajuta să vă țineți greutatea sub control, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți și vă reduceți nevoile calorice.

5. Beți băuturi fără calorii, cum ar fi apa și apa minerală

Caloriile lichide se pot strecura pe furiș dacă nu sunteți atenți și pot fi un factor major de creștere în greutate. De la sucurile zaharoase la ceaiurile dulci, a bea calorii nu este o idee bună dacă vrei să îți menții un corp slab. Aderarea la băuturi fără calorii, cum ar fi apa și ceaiul neîndulcit, vă poate ajuta să vă mențineți hidratat și să sprijiniți obiectivele de gestionare a greutății.

6. Mâncați mai multe leguminoase

Arahidele, năutul și fasolea boabe - cunoscute sub numele de leguminoase - sunt alimente bogate în antioxidanți și fibre, care sunt atât versatile, cât și delicioase. Iar consumul lor poate ajuta la promovarea sațietății, datorită conținutului lor de proteine și fibre. Iar într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, cei care au mâncat o porție de leguminoase în fiecare zi ca parte a unui plan de slăbire au slăbit, potrivit msn.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel