Secret of the Whales, documentar lansat de Ziua Pământului. Sigourney Weaver narează povestea balenelor

Data publicării:
actriţa Sigourney Weaver, foto Instagram
Descriere foto: actriţa Sigourney Weaver, foto Instagram

Cu ocazia Zilei Pământului, marcată în fiecare an pe 22 aprilie, actriţa Sigourney Weaver a anunţat noul serial documentar ''Secret of the Whales'', care va fi lansat joi de postul National Geographic.

Sigourney Weaver, care narează acest documentar produs de James Cameron, a asigurat că a fost o plăcere să colaboreze din nou cu celebrul cineast alături de care a filmat "Aliens" (1986) şi "Avatar" (2009).

"Să lucrezi alături de James Cameron este mereu stimulant, nu şti la ce să te aştepţi de la el, dar ştii că nu va fi deloc uşor", a spus actriţa într-o conferinţă video la prezentarea noului documentar "Secret of the Whales".

Actriţa şi regizorul şi-au unit din noul eforturile pentru acest proiect, un serial documentar care pătrunde în adâncurile oceanului pentru a studia viaţa balenelor.

Sigourney Weaver (New York, 1949) este povestitoarea documentarului produs de Cameron în pauza întreruperii filmărilor la "Avatar 2", primul sequel al celui mai de succes film din istoria box-office-ului american, care şi-a încheiat în sfârşit filmările şi are prevăzută lansarea în cinematografe de Crăciun în 2022.

În "Secret of the Whales", Weaver prezintă pe un ton natural şi uneori ironic viaţa acestor mamifere marine gigant, graţie imaginilor captate în timpul explorării timp de trei ani a apelor Oceanului Arctic şi Mării Caraibelor.

Telespectatorii vor putea afla cum funcţionează creierul acestor cetacee, care dezvoltă legături familiale similare oamenilor, se călăuzesc prin sunete muzicale şi acordă un mare respect generaţiilor în vârstă.

Deşi Sigourney Weaver este adesea asociată filmelor de science-fiction, numele său este legat şi de producţii realizate în colaborare cu exploratori celebri, precum Dian Fossey în "Gorillas Revisited" şi David Attenborough, alături de care a prezentat o parte din serialul documentar "Planet Earth", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel