Sean Penn joacă pentru prima dată alături de fiica sa. Flag Day, un film despre legături de familie

Data publicării:
Sean Penn și Dylan Penn, captură foto YouTube
Descriere foto: Sean Penn și Dylan Penn, captură foto YouTube

Sean Penn a dezvăluit duminică, cu prilejul unei conferinţe de presă din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, că aproape ratase şansa de a juca pentru prima dată alături de fiica sa, Dylan, în pelicula ''Flag Day'', cel mai recent film al actorului, selectat în competiţia oficială a festivalului, dacă nu ar fi fost încurajat de actorul Matt Damon.

Sean Penn, deţinătorul a două trofee Oscar, interpretează rolul unui personaj real, John Vogel, un afacerist dubios care trece de la o combinaţie ratată la alta, provocându-i dezamăgire fiicei sale, Jennifer, care îl adora.

Penn a declarat, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la Cannes că, în momentul în care a citit scenariul, adaptare a unei cărţi semnate de jurnalista Jennifer Vogel, i-a venit în minte imaginea fiicei sale, Dylan, dar că a fost nevoie de muncă de convingere pentru a prelua rolul tatălui, după ce îşi luase deja angajamentul de a fi regizorul peliculei.

''Ultimul efort pe care l-am făcut ca să nu fac parte din distribuţie a fost când i-am trimis scenariul, cu vreo lună şi jumătate înainte de începerea filmărilor, lui Matt Damon, care m-a sunat nu ca să-mi spună că vrea să joce el, nici să-mi spună că nu joacă, ci că sunt un fraier idiot dacă nu mă bag'', a spus Penn.

Vogel, protagonistul ''Flag Day'', a fost un infractor celebru, implicat în falsificarea de bani, deşi pelicula este mai degrabă interesată de felul în care acesta dezamăgeşte persoanele apropiate şi se minte singur.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dylan Penn (@iamdylanpenn)

Această cea mai nouă creaţie semnată de regizorul ''Into The Wild'' i-a adus critici mixte, jurnaliştii de la revista de specialitate Screendaily remarcând lipsuri în construcţia personajelor, cum ar fi transformarea lui Jennifer dintr-o adolescentă timorată într-o jurnalistă de succes.

Cele mai multe dintre cronici au apreciat însă prestaţia duetului actoricesc, inclusiv rolul făcut de Dylan, precum şi pe cel al lui Sean Penn, care dă viaţă unui tată exuberant şi iubitor de distracţie în timp ce încearcă să-şi menţină iluzia visului american.

Pelicula concurează cu alte producţii semnate de regizori prestigioşi precum Wes Anderson odată cu reîntoarcerea festivalului pe riviera franceză, după anularea ediţiei din 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Lui Dylan Penn i se alătură în distribuţie şi fratele său din viaţa reală, Hopper Jack Penn. Mama celor doi, actriţa Robin Wright, a divorţat de Sean Penn în 2010.

''Am intrat în proiectul acesta cu gândul că este o slujbă, iar acesta este şeful meu'', a declarat Dylan Penn, adăugând că relaţia cu tatăl ei este foarte diferită în viaţa reală de cea dintre John şi Jennifer Vogel. ''Amândoi suntem personalităţi alfa şi putem intra în conflict, dar cred că în cele din urmă, a ieşit aşa cum trebuie''.

Penn, care este cunoscut şi pentru acţiunile sale de caritate şi pentru organizarea unei campanii de testare şi de vaccinare anti-COVID-19 în Statele Unite, a adresat, în timpul conferinţei de presă, critici dure modalităţii în care fostul preşedinte american Donald Trump a gestionat pandemia.

''Când mă întorceam seara împreună cu echipa mea de la centrele de testare şi vaccinare... şi vedeam ştirile exasperante, mi se părea că cineva cu o mitralieră trăgea în comunităţile cele mai dezavantajate dintr-un turn de la Casa Albă'', a mai spus Penn.

Actorul a mai spus că principala contribuţie la gestionarea crizei sanitare înainte de alegerile de la sfârşitul lui 2020 a fost de a precomanda doze de vaccin, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel