Se schimbă modul de votare la Eurovision 2023. Cum îți poți susține artistul preferat la Selecţia Naţională

Data publicării:

Eurovision 2023, noutăţi privind regulamentul de vot

Publicul poate vota piesa muzicală favorită prin apel telefonic sau online Selecţia Naţională va fi transmisă în direct şi în exclusivitate la TVR, sâmbătă, 11 februarie 2023

 

Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023 este tot mai aproape! Mai sunt doar 4 zile până la desemnarea piesei căştigătoare, care va reprezenta România în marea finală Eurovision Song Contest (ESC) de la Liverpool.

 

Publicul poate vota melodia preferată prin apel telefonic (tarif normal) sau online, după cum urmează :

pe durata interpretării fiecărei piese; la finalul show-ului, când va avea loc o recapitulare a compoziţiilor aflate în concurs.

 

Pentru votul prin apel telefonic, fiecare concurent va putea fi votat la numărul de telefon afișat pe ecran, pe durata interpretării melodiei. După apelarea numărului, robotul transmite mesajul "votat”! și automat, votul se alocă piesei respective. 

 

Votul online va avea loc pe site-ul oficial al Televiziunii Române: http://www.eurovision.tvr.ro​,  unde doritorii trebuie să parcurgă următoarele etape: logare, apoi „click” pe butonul “Votează”, dedicat concurentului preferat.

 

Conform Regulamentului competiției ESC 2023, votul publicului va fi exprimat pe durata interpretării piesei de către fiecare artist, din momentul „START VOT” şi până la momentul „STOP VOT”, sau în timpul recapitulării interpretărilor de la finalul show-ului tv, regula fiind un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese.

 

Regulamentul concursului poate fi consultat prin accesarea link-ului: http://eurovision.tvr.ro/2023/regulament.html

 

 

Finaliștii Selecției Naționale vor intra pe scenă în ordinea numerelor atribuite prin tragerea la sorţi:

 

Deiona, "Call on me" Andrada Popa, "No time for me" Ocean Drive, "Take you home" Amia, "Puppet" Andrei Duțu, "Statues" Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)" Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,"Lele"
20. Aledaida, "Bla Bla Bla" Adriana Moraru, "Faralaes"​ Maryliss, "Hai vino"
32. JaxMan (Erin Dăneţ) "Bad&Cool" Andreea D Folclor Orchestra, "Periniţa mea"

 

Finala Selecţiei Naţionale a ESC 2023 va fi transmisă în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internațional, pe platforma TVR+ şi pe conturile din rețelele de socializare ale TVR, sâmbătă, 11 februarie 2023, de la ora 21.00.

 

Competiţia internaţională de la Liverpool, respectiv semifinalele şi marea finală, vor avea loc în zilele de 9 şi 11 mai, respectiv 13 mai 2023. 

 

Votează !  Doar votul publicului contează. Pentru că Eurovision ești tu!

 

Despre Eurovision:

 

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare, transmise în direct la TVR. 

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel