Se repetă cazul Buhnici. Bianca Drăgușanu, luată în vizor de CNCD după declarațiile despre femeile scunde. Ce riscă vedeta

Data actualizării: | Data publicării:

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat după declarațiile Biancăi Drăgușanu despre femeile scunde. 

Bianca Drăgușanu a fost un pic prea „sinceră”, în interviul pe care i l-a oferit lui George Tănase, în emisiunea „ZigZag”, de la Kanal D, unde a făcut o serie de declarații controversate despre femeile scunde. 

Bianca Drăgușanu, despre femeile mici de înălțime: „Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă, nu ești om”
 

 „De exemplu, Kim Kardashian. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie mai înaltă, măcar cu 10-15 cm, era mai mișto decât e, dar are niște forme… pe care eu mi le doresc foarte mult și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică așa… Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă, nu ești om! Nu mă face să zic lucruri care să… Eu sunt înaltă și îmi plac femeile înalte, dar asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde. Au și ele norocul lor că pot lua papainoage și pot părea înalte. Ai avantaje și dezavantaje. Fiind mică de înălțime, ai multe avantaje. Mi se pare că femeile cu adevărat frumoase sunt cele înalte. De ce Miss Univers are peste 1,80 m?”, a declarat Bianca Drăgușanu.


Ce riscă vedeta în urma declarațiilor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, iar acum secretarul de stat al CNCD dezvăluie primele detalii despre această decizie.

'Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube `theXclusive`, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor.


Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate obliga partea care a săvârșit fapta de discriminare să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii de constatare', a declarat Cristian Jura pentru Fanatik.ro.

 

Reacția asociației FRONT

 

Asociația Front se ocupă de protejarea femeilor care au fost discriminate din diferite motive. Tudorina Mihai este vicepreședinta asociației Front și spune că declarațiile făcute de Bianca Drăgușanu ar trebui să fie sancționate. 

'Este o declarație discriminatorie la adresa femeilor care sunt scunde. Este inacceptabil, este lipsă de respect și demnitate la adresa femeilor care nu sunt înalte. Cred că ar fi bine să existe o sancțiune, pentru a arăta că o astfel de declarație nu este binevenită în spațiul public și persoanele care apar la televizor sau în diverse spații să fie atente la felul cum se raportează la cei din jur și la diferențele dintre oameni.

O să vedem dacă și noi o să putem face asta. Conform legii, orice persoană lezată se poate adresa și instanțelor și CNCD-ului', a declarat Tudorina Mihai, pentru sursa citată anterior.

 

Nu este pentru prima dată când o persoană publică este taxată pentru declarațiile controversate


În urmă cu câteva luni, George Buhnici a scandalizat o țară întreagă cu declarațiile pe care le-a făcut într-un interviu televizat, în timp ce se afla la un festival de muzică.

"Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să și fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat Buhnici la Antena Stars.

Acesta a mers mai departe şi a spus că soţia sa arată ca o minoră. 

„Eu am norocul că am o soție care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur. Uită-te la ea! Câți ani îi dai?”, a spus George Buhnici.

Ulterior, vloggerul a revenit cu un clip pe YouTube în care își cere scuze pentru declarațiile făcute. În urma afirmațiilor descriminatoare la adresa femeilor, vloggerul  a fost audiat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

George Buhnici a răbufnit. Cum a primit amenda CNCD: „Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc” VIDEO


George Buhnici, verdict CNCD

Cristian Jura, secretat de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, care este decizia finală în cazul dosarului lui George Buhnici. Acesta a mărturisit că amenda aplicată pentru afirmațiile sale este de 20.000 de lei.

 
„Astăzi, pe agenda de lucru a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost și cazul lui George Buhnici. În urma deliberărilor, colegiul director a hotărât să aplice o emendă de 20.000 de lei domnului Buhnici pentru afirmațiile pe care le-a făcut referitoare la femei. Vreau să menționez faptul că a fost o dezbatere în ceea ce privește amenda maximă care ar fi putut fi aplicată. Aceasta ar fi fost de 100.000 de lei, dar având în vedere că dânsul și-a cerut iertare public, ne-am oprit la această amendă de 20.000 de lei. Urmează ca domnul Buhnici să primească hotărârea motivată”, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, Cristian Jura, secretat de stat la CNDC.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel