George Buhnici a răbufnit. Cum a primit amenda CNCD: „Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc” VIDEO

Data publicării:
George Buhnici, Captură video YouTube
Descriere foto: George Buhnici, Captură video YouTube

George Buhnici a avut o primă reacție după ce CNCD a decis să-l amendeze cu  20.000 de lei de CNCD în urma declarațiilor controversate făcute la un festival. 

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis să-l amendeze pe George Buhnici cu 20.000 lei pentru declarațiile controversate pe care acesta le-a făcut în timp ce se afla la un festival de muzică. 

George Buhnici, verdict CNCD

Cristian Jura, secretat de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, care este decizia finală în cazul dosarului lui George Buhnici. 

 
„Astăzi, pe agenda de lucru a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost și cazul lui George Buhnici. În urma deliberărilor, colegiul director a hotărât să aplice o emendă de 20.000 de lei domnului Buhnici pentru afirmațiile pe care le-a făcut referitoare la femei. Vreau să menționez faptul că a fost o dezbatere în ceea ce privește amenda maximă care ar fi putut fi aplicată. Aceasta ar fi fost de 100.000 de lei, dar având în vedere că dânsul și-a cerut iertare public, ne-am oprit la această amendă de 20.000 de lei. Urmează ca domnul Buhnici să primească hotărârea motivată”, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, Cristian Jura, secretat de stat la CNDC.


George Buhnici, prima reacție după ce a fost amendat


Vloggerul a transmis un mesaj video în care dezvăluie că a primit o mulțime de amenințări și jigniri, în urma scandalului mediatic. Mai mult, fosta vedetă PRO TV afirmă că rezultatul CNCD i-ar îngrădi dreptul la libera exprimare. 

 

„Am aflat dintr-un comunicat de presă că am fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. (...) Regret în continuare că am amestecat unele cuvinte care nu au legătură. Regret și limbajul folosit în acel interviu din creierii nopții. Dar intenția nu a fost niciodată să jignesc. Nu am ascuns că în primul an de pandemie am trecut și eu printr-o creștere în greutate. Se vede pe Youtube, unde am tot publicat clipuri și atunci. Am trecut și printr-o depresie și o serie de probleme medicale asociate. Am început să mă pun pe picioare prin sport și alimentație mai sănătoasă. Dar nu sunt încă acolo unde mi-au recomandat medicii cu care lucrez. Că poate nu sunt eu cel mai în măsură să predic despre avantajele unui stil de viață sănătos, e foarte posibil. Însă e o certitudine că dieta și sportul sunt primele soluții în lupta cu obezitatea, care e tot mai vizibilă în societatea noastră și că prea puțină lume apelează la ele. Am încurajat, de aceea, pe toată lumea să se îngrijească de propria sănătate. O fac constant prin munca mea. Mai ales în ultimii ani am adunat zeci de ore de interviuri despre aceste probleme cu care mă confrunt și eu. Pentru că obezitatea nu discriminează pe bază de gen. Lucrez în fața publicului ca jurnalist de 25 de ani, am cazierul curat, deși am fost chemat de suficiente ori în instanță de traficanți, bișnițari sau politicieni corupți. Am fost hărțuit și agresat de nenumărate ori în cariera mea. Dar am rămas integru”, a explicat vloggerul pe canalul său de Youtube.


Mai mult, vloggerul dă vina pe televiziunea care a realizat interviul de la festival, acuzând că ar fi scos din context declarațiile sale. 

„Pentru oricine mă cunoaște de mai mult de două luni, valorile mele sunt clare, iar fondul acelui interviu a fost limpede. Ce mi se pare, însă, disproporționat e că în aceste două luni am ajuns obiectul unei vânători de vrăjitoare. În care oricine a putut să capitalizeze imagine în urma acestui subiect a făcut-o, chiar și cu riscul unor abuzuri. Interviul acela realizat întâmplător în toiul nopții a fost decupat, editat, ilustrat și a primit și un titlu mare pe ecran menit să instige. Nu am știut intenția reporterului și realizatorilor acelui show de cancan. Când l-am văzut am cerut să fie șters de televiziunea în cauză de pe canalul de Youtube. Aceasta a ales să dea curs cererii mele, ca apoi, câteva ore mai târziu, să-l publice din nou. E public și acum și cui folosește asta? Între timp, sute de articole au apărut în presă, dar nicio solicitare de punct de vedere din partea mea de la autorii lor”, a mai spus el.

George Buhnici: „Am primit în Social Media amenințări și jigniri dure, unele demne de o cercetare penală”


Vloggerul spune că a ajuns să primească amenințări în online. De asemenea, el s-a arătat nemulțumit de amenda primită de la CNCD. 


„În orele de emisiuni televizate dedicate acestui subiect, policitieni, doctori și psihologi care nu m-au cunoscut vreodată m-au catalogat ca fiind posibil impotent, pedofil, dezechilibrat sau un soț abuziv. Suntem urmăriți de unii fotografi de prin mașini și se inventează povești ciudate despre viața noastră privată. Pe acest fond de scandal mediatic alimentat de o parte din presă am primit în Social Media amenințări și jigniri dure, unele demne de o cercetare penală.

Înapoi la dosarul CNCD, unde, împreună cu avocata mea am prezentat argumentele noastre la termenul din data de 23 august, fiind credința noastră că, în ciuda cuvintelor nepotrivite, mesajului transmis nu este unul discriminatoriu. Consider că presa și internetul în general nu sunt locurile unde se decid chestiuni de drept. Și până la articolele pe surse și comunicatul de presă de astăzi am crezut că și autoritățile sunt de aceeași părere. M-am înșelat. Credeți că avalanșa de ură, calomniile și amenințările sunt o măsură suficientă pentru interviul meu? Care nu a ținit nicio persoană cu nume și prenume, ci o problemă de sănătate publică. Unde ar trebui să se încheie acest episod, ce ar trebui să pățesc? Dreptul la libera exprimare face parte din democrația noastră, la fel ca și responsabilitatea în fața legii. Le mulțumesc tuturor celor care au rămas alături de noi. Mulțumesc și publicului meu care nu m-a părăsit”, a declarat George Buhnici. 

 

 

Declarațiile de la care a pornit totul

 

"Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să și fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat Buhnici la Antena Stars.

Acesta a mers mai departe şi a spus că soţia sa arată ca o minoră. 

„Eu am norocul că am o soție care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur. Uită-te la ea! Câți ani îi dai?”, a spus George Buhnici.

Ulterior, vloggerul a revenit cu un clip pe YouTube în care își cere scuze pentru declarațiile făcute. În urma afirmațiilor descriminatoare la adresa femeilor, vloggerul  a fost audiat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel