Se pregătește pentru ”ultimul dans”. Paul Georgescu, RECORD mondial în ape înghețate

Data publicării:

Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, sportiv de performanță care a stabilit noi recorduri mondiale la Cercul Polar, dar și în România, este gata să doboare un alt record. În exclusivitate pentru DC NEWS, sportivul a explicat cum a început totul și cum se pregătește pentru ”ultimul dans”, retragerea din aceste competiții ”extreme”. 

Paul Georgescu, sportiv de performanță și înotător în ape deschise, a început de aproape doi ani de zile să participe la competiții extreme, în ape înghețate. Totul a început cu un antrenament pentru Canalul Nordic, adică traversarea înot din Irlanda de Nord în Scoția într-o apă ce nu depășește 13 grade Celsius. 

”Eu am început acum un an și jumătate să înot în apa înghețată. Am avut antrenament pentru Canalul Nordic. Apa are între 11 și 13 grade. După șase ore și jumătate m-au scos din apă. Nu din cauza hipotermiei ci pentru că m-au atacat foarte multe meduze. Sunt foarte multe meduze acolo, iar veninul mi-a ajuns la creier. Totul a început ca un antrenament pentru Canalul Nordic. Apoi am făcut o milă în ape înghețate și apoi mi s-a propus să particip și la mondiale. Așa a pornit lanțul competițiilor”, ne-a povestit Paul Georgescu, în exclusivitate pentru DC News. 

Citește mai departe pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel