Scriitorul Florin Toma, fost pacient la Matei Balș: „Toate caloriferele erau reci, ne încălzeam cu pături”

Data publicării:
Florin Toma, foto Facebook
Descriere foto: Florin Toma, foto Facebook

Scriitorul Florin Toma a făcut dezvăluiri despre experiența trăită în urmă cu o lună, din postura de pacient internat în spitalul Matei Balș din Capitală, unde vineri dimineață a avut loc un incendiu care a ucis 5 persoane și alte 49  au fost transferate către alte unități medicale.

Florin Toma povestește că a îndurat frigul în spitalul Matei Balș din Capitală. Scriitorul spune că s-a încălzit cu pături pe care le cerea personalului medical și că situația s-a remediat abia când s-a mai încălzit vremea de afară, caloriferele fiind reci pe toată durata internării sale, timp de 21 de zile. 

 

”Marea problemă de acolo a fost frigul, dar, în cazul meu, s-a rezolvat printr-o cerere expresă a unei pături în plus. În schimb, am fost foarte uimit de eroismul corpului medical.

Mă surpinde și mă întristează faptul că sunt scoase asistente și infirmiere pe primul loc la anchetatori în cazul marilor tragedii. Fac pariu că, după cinci ani de anchetă, cei de la Omoruri vor stabili că două infirmiere sunt vinovate și de această tragedie. 

Am fost internat acum o lună. Din 21 de zile, zece am resimțit frigul, dar nu pentru că s-ar fi ameliorat temperatura camerei, ci pentru că era mai cald afară. Toate caloriferele erau reci, ne încălzeam cu pături. 
În cameră erau cam 15-16 grade. Mi s-a spus că nu am voie să aduc instalații electrice, aeroterme, se lucra cu oxigen”, a declarat scriitorul la Realitatea Plus.

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel