Scorțișoara, condimentul care face minuni pentru sănătate! Iată de ce este bine să o consumi

Data publicării:
Ulrike Leone , pixabay
Descriere foto: Ulrike Leone , pixabay

Scorțișoara este unul dintre condimentele preferate ale oricărei gospodării, fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri. A fost folosită ca și condiment cu aromă plăcută și miros cald, dar și ca tratament natural pentru diverse afecțiuni.

Nimic nu egalează o seară de iarnă, în caldura din locuința ta, alături de un ceai cu scorțișoară. Este condimentul vedetă al sezonului rece, fiindcă aroma sa puternică se potrivește la vin fiert, ceaiuri, cozonac, prăjituri și multe alte preparate. Scorțișoara este un condiment care vine din ramuri de copac sălbatic, originare din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Est.

Iată beneficiile scorțișoarei:

Scorțișoara este folosită pentru tratarea spasmelor musculare, vărsăturilor, diareei, infecțiilor, răcelii, pierderii poftei de mâncare și a disfuncției erectile. De asemenea, scorțișoara ar putea reduce nivelul zahărului din sânge la persoanele care suferă de diabet de tipul 1 și 2. Cu toate acestea, în ceea ce privește efectele scorțișoarei asupra diabetului, cercetările rămân limitate.

Infecțiile fungice- Cinamaldehida, substanța chimică găsită în scorțișoară, ar putea ajuta la lupta împotriva infecțiilor fungice și bacteriene, potrivit unui sudiu.

Diabetul- Ajută la scăderea nivelului de glucoză și de lipide la pacienții cu diabet zaharat de tip 2, potrivit unui studiu publicat în Diabetics Care.

Un consum de aproximativ 6 grame de scorțișoară pe zi "reduce glucoza serică, trigliceridele, colesterolul LDL și colesterolul total în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul 2", potrivit autorilor studiului. De asemenea, "introducerea scorțișoarei în dieta persoanelor cu diabet de tip 2 va reduce factorii de risc asociați cu diabetul zaharat și cu bolile cardiovasculare".

Boala Alzheimer- Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au descoperit că scorțișoara ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Un extract găsit în scorțișoară conține proprietăți care pot inhiba dezvoltarea bolii, potrivit  Prof, Michael Ovadia de la Universitatea din Tel Aviv.

HIV- Un studiu al plantelor medicinale indiene a arătat că scorțișoara poate fi potențial eficace împotriva HIV.

Scleroza multiplă- Scorțișoara poate ajuta la oprirea procesului destructiv al sclerozei multiple, potrivit unui neurolog de la Rush University Medical Center.

Reducerea efectelor negative ale meselor bogate în grăsimi- Cercetatorii de la Penn State au arătat că dietele bogate în scorțișoară ar putea ajuta la reducerea răspunsurilor negative ale organismului la mesele bogate în grăsimi.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel