Schizofrenia, legată de consumul de canabis. Numărul cazurilor este în creștere. STUDIU

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Thought Catalog
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Thought Catalog

Proporția cazurilor de schizofrenie legate de utilizarea problematică de canabis a crescut în ultimii 25 de ani, potrivit unui nou studiu realizat în Danemarca.

În 1995, 2% din diagnosticele de schizofrenie din Danemarca erau asociate cu tulburarea de consum de canabis. În 2000, a crescut la aproximativ 4%. Din 2010, această cifră a crescut la 8%, a constatat un nou studiu publicat în jurnalul medical JAMA Psychiatry.

„Cred că este extrem de important să folosim atât studiul nostru, cât și alte studii, pentru a evidenția și a sublinia faptul că consumul de canabis nu este inofensiv”, a declarat Carsten Hjorthøj, profesor asociat la Centrul de Cercetare pentru Sănătate Mentală din Copenhaga și autor al studiului.

„Din păcate, există dovezi care sugerează că, din ce în ce mai mult, canabisul este considerat ca fiind o substanță oarecum inofensivă. Acest lucru este regretabil, deoarece vedem legături cu schizofrenia, funcția cognitivă mai slabă, tulburările de consum de substanțe etc.", a scris Hjorthøj.

Potrivit DC Medical, cercetările anterioare au sugerat că riscul de schizofrenie este crescut pentru persoanele care consumă canabis, iar asociația este determinată în special de consumul intens de droguri. Mai mulți cercetători au emis o ipoteză conform căreia consumul de canabis poate fi o „cauză componentă”, care interacționează cu alți factori de risc, pentru a provoca afecțiunea.

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel