Schimbări despre carantină. Lista țărilor cu risc, ELIMINATĂ. MODIFICĂRILE anunțate de Arafat

Data publicării:
Raed Arafat
Descriere foto: Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat anunţă concluziile şedinţei CNSU de luni, 31 ianuarie, cu privire la schimbarea regulilor carantinei. 

Raed Arafat a susținut o conferință de presă la sediul Guvernului. Acesta a anunțat concluziile şedinţei CNSU, cu privire la regulile de carantinare din România.

" - prin hotărârea CNSU de azi, se elimină terminologia de state aflate sub o anumită culoare care defineşte riscul epidemiologic. Va fi o regulă generală care precizează că se instituie carantina pentru 5 zile pentru persoane care vin în România şi nu prezintă certificatul digital UE sau documente care să ateste vaccinarea completă, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau test PCR în ultimele 72 de ore. 

- excepţii fac copiii mai mici de 12 ani, persoanele aflate în tranzit dacă părăsesc România în 24 de ore, elevii sau studenţii cetăţeni români sau străini cu domiciliul în afara ţării şi care prezintă documente doveditoare, conducătorii vehiculelor cu capacitate mai mare de 2,4 tone, sau cu mai mult de 9 locuri pe scaune, personalul navigant maritim român care se repatriază prin orice mijloc.  Mai sunt şi alte categorii, hotărârea a fost comunicată. 

- carantină 5 zile pentru contacţii direcţi. Exceptaţi sunt cei care au trecut prin boală şi care au maximum 90 de zile de la terminarea perioadei de izolare. Ei nu se mai carantinează la contact direct. În rest, persoanele care intră în contact direct conform definiţiei de caz stau în carantină 5 zile, chiar dacă sunt vaccinaţi", a declarat Raed Arafat. 

 

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel