Scandalul continuă la Eurovision. TVR, decizie neașteptată: „Luăm în considerare retragerea României de la ediţiile viitoare”

Data publicării:

TVR a intervenit în scandalul de la Eurovision și investighează acuzaţiile aduse de EBU.

Scandalul de la Eurovision continuă. Reprezentanţii TVR iau în considerare retragerea României de la ediţiile viitoare ale Eurovision şi acţionarea în instanţă a organizatorilor evenimentului.

"Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de ţări ale căror voturi s-au împărţit într-un mod care ridică suspiciuni.

În timp ce unele ţări au fost penalizate, notele juraţilor fiind înlocuite cu note acordate de EBU - printr-un aşa-numit ”algoritm” netransparent, care ridică la rândul său suspiciuni - pentru altele nu a fost aplicată nicio sancţiune.

Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele ţărilor penalizate", anunţă TVR, potrivit Antena 3.

Laurențiu Cazan vrea să schimbe regulamentul Eurovision

Laurențiu Cazan a participat de șase ori la finala națională Eurovision și spune că este de părere că ar trebui schimbat regulamentul, asta pentru că, unii artiști mai neexperimentați, pot cânta bine la repetiții, iar în concurs să fie copleșiți de emoții. 

”Se votează ultima repetiție, se uită jurații pe ecran. Aici eu nu vreau să supăr pe nimeni, dar nu-s de acord cu regulamentul acesta. Eu aș vota numai după prestația din seara finalei. Poți face o repetiție și să cânți bine, iar în concurs să n-ai o altă calitate, pe care trebuie să o aibă un artist sau un sportiv, la Jocurile Olimpice, adică stăpânirea de sine. Este un antrenament foarte complicat și greu pe care nu mulți reușesc să îl treacă. Nadia Comăneci, pe lângă faptul că, la vârsta de 14 ani, în 1976, la Montreal, era genială și antrenată, ea a avut un mare har și o calitate de la Dumnezeu și de la cei care au antrenat-o, tăria de sine. Nu i-au tremurat picioarele pe bârnă. Este o componentă extraordinar de importantă în performanță. Dacă ai emoții nu poți face performanță. Nota trebuie dată în urma performanței din concurs, acolo se vede valoarea. Degeaba ești Messi la antrenamente, la meciuri trebuie să dai gol, în fața spectatorilor, a mulțimii”.”, ne-a declarat Laurențiu Cazan pentru ego.ro

Citește și: TVR reclamă Eurovision. Aceștia susțin că România a acordat punctaj maxim Moldovei: Regulile au fost schimbate în timpul jocului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel