"Săptămâna filmului suedez de comedie". Irina Margareta Nistor: Vine vacanța cu trenul de... Stockholm!

Data publicării:
"Săptămâna filmului suedez de comedie"
Descriere foto: "Săptămâna filmului suedez de comedie"

"Săptămâna filmului suedez de comedie" are loc în perioada 5-12 iunie. Iată ce filme poți viziona.

Festivalul are loc în perioada 5 - 12 iunie a.c pe televizunea ComedyEst și poate fi vizionat și pe platforma Digi online.

O săptamână în care să fie difuzate pe televizunea Comedy Est șase filme suedeze de comedie nu poate fi decât o propunere benefică pentru promovarea culturii suedeze cât și pentru schimburile interculturale între România și Suedia.

În fiecare zi se va difuza un film care va fi precedat de o emisiune moderată de Irina Margareta Nistor, renumitul critic de film. Invitatii acestor emisiuni sunt reprezentanți de marcă ai vieții culturale românești care au desfășurat proiecte în colaborare cu Ambasada Suediei la București. Acestia sunt: Excelența Sa Therese Hydén, Ambasadoarea Suediei la București, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Julieta Szönyi, Joachim Umlauf - directorul Institutului Cultural Goethe, Dana Rogoz, Ada Condeescu, Alina Berzunțeanu, Dana Rogoz, Mihaela Păun- director Arcub, Elena Mîndru, Thomas J. Turunen și Teodora Juravle.


Filmele selecționate sunt următoarele: A man called Ove/ Un bărbat pe nume Ove (2015), Solsidan (2017), The Devil's eye/ Ochiul diavolului (1960), A piece of my heart/ O parte din inima mea (2019), Unmarried couples/ Cupluri necăsătorite (1997) și La Gomera (coproducție româno-suedeză, 2019).

Excelența Sa Therese Hydén, Ambasadoarea Suediei la București: "Acest festival reprezintă o oportunitate extraordinară de a face cunoscute filme suedeze, dar mai ales de a celebra Ziua Națională a Suediei (6 iunie). Acest festival face posibil să dedicăm acestui eveniment important pentru Suedia (n.r. Ziua Națională) nu doar o zi, ci o săptămână de filme și interviuri despre Suedia."


Irina Margareta Nistor: "Vine vacanța cu trenul de... Stockholm! Filme și interviuri despre un cinema fascinant și caleidoscopic, pe ComedyEst, de la clasice la cele mai recente, o Cinemateca ideală, în sufrageria noastra, din 5 în 12 iunie 2021!" 

Enea Dabija, director fondator festival Bucharest Best Comedy Film: "Două țări la o distanță de 2500 de km legate prin filmul de comedie în perioada 5-12 iunie, la televiziunea Comedy Est. Vizionând filmele noastre o să descoperiți o cinematografie puternică și actori, regizori, directori de imagine, scenaristi de excepție. La mulți ani Suedia!"

"Săptămâna filmului suedez de comedie" este un eveniment organizat de Bucharest Best Comedy Film împreună cu Ambasada Suediei la București 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel