SĂNĂTATE. Care sunt cauzele pentru care te confrunți cu acnee în jurul gurii

Data actualizării: | Data publicării:
Acnee, foto Pixabay/ autor: Kjerstin Michaela
Descriere foto: Acnee, foto Pixabay/ autor: Kjerstin Michaela

Acneea este o problemă comună a pielii pentru multe persoane. Dar ce cauzează cu adevărat această problemă din jurul gurii tale?

Acneea este o pacoste indiferent unde apare pe corp, dar coșurile din jurul gurii pot fi deosebit de frustrante. Aceste imperfecțiuni sunt dificil de acoperit și pot face ca activități precum vorbitul și mâncatul să fie dureroase. Așadar, de ce apar uneori coșurile în această zonă? 

Potrivit Healthline, acneea apare atunci când porii se înfundă cu ulei și celule moarte ale pielii. Acest lucru poate face ca porul să se inflameze, provocând o umflătură roșie sau albă. Acneea poate apărea pe tot corpul, dar este cel mai frecvent întâlnită pe față, deoarece pielea produce mult ulei în acea zonă. 


Coșurile care apar în apropierea gurii sunt adesea rezultatul unei iritații recurente în zonă, care poate face mai probabil ca porii de acolo să se înfundă. Unele cauze comune ale acneei în jurul gurii includ bărbieritul, aplicarea balsamului de buze pe lângă buze și folosirea frecventă a telefonului mobil. Hormonii și genetica pot juca, de asemenea, un rol important. 

Cum să tratezi acneea din jurul gurii

Potrivit Byrdie, curățarea și exfolierea în mod regulat a pielii împiedică porii să se înfundă cu ulei și celule moarte ale pielii. Căutați produse de curățare cu ingrediente care luptă împotriva acneei, cum ar fi peroxidul de benzoil și acidul salicilic, pentru o putere suplimentară de combatere a coșurilor. De asemenea, ar trebui să vă demachiați noaptea și să luați în considerare un peeling chimic ocazional pentru a menține porii curați.

Cel mai bun mod de a viza acneea din jurul gurii, mai ales dacă este recurentă, este să vizitați un dermatolog (Self). Un dermatolog vă ajuta să identificați cauza exactă a imperfecțiunilor dumneavoastră și să găsiți cea mai bună soluție. Vizitarea unui profesionist deschide, de asemenea, ușa pentru medicamente cu prescripție medicală, care pot fi cea mai bună modalitate de a vedea îmbunătățiri ale pielii tale. Tratarea acneei poate fi un proces frustrant, dar colaborarea cu un profesionist îl poate face mult mai ușor.

 

Citește și: Cum ne poate afecta iarna calitatea somnului. Avertismentul medicilor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel