Salvia, 4 beneficii uimitoare pentru sănătate. Ce afecțiuni trataează

Data actualizării: | Data publicării:
Beneficiile salviei, sursa unsplash/ autor Paulina H.
Descriere foto: Beneficiile salviei, sursa unsplash/ autor Paulina H.

Salvia se găsește adesea în bucătăriile gospodinelor, fiind și un condiment aromat, pe lângă un leac naturist eficient și folosit în tratarea mai multor afecțiuni.

Salvia este o plantă cu proprietăți tămăduitoare și este adesea folosită ca leac naturist. 

În Antichitate salvia era folosită pentru calmarea persoanelor care sufereau de epilepsie sau boli mintale.

Salvia este un antibiotic natural și are proprietăți antifungice. Este un relexant muscular și poate fi folosită și pentru tratarea spasmelor stomacale.

Această plantă mai este foarte bună pentru o cavitate bucală sănătoasă și curată: clătește gura o dată la două seri cu infuzie de salvie. Dacă faci gargară cu această infuzie, poți trata gâtul roșu. Într-un studiu, s-a demonstrat că o apă de gură pe bază de salvie ucide în mod eficient bacteriile Streptococcus mutans, care sunt cunoscute pentru provocarea cariilor dentare.

Diminuează simptomele menstruației

În timpul menopauzei, corpul se confruntă cu un declin natural al hormonului estrogen. Acest lucru poate provoca o gamă largă de simptome neplăcute, precum bufeuri, transpirații excesive, uscăciune vaginală și iritabilitate. Studiile arată că că unii compuși din salvie au proprietăți asemănătoare estrogenilor, permițându-le să se lege de anumiți receptori din creier pentru a ajuta la îmbunătățirea memoriei și la tratarea bufeurilor și a transpirației excesive.

Stimulează memoria și activitatea cerebrală

Planta de salvie conține compuși care pot acționa ca antioxidanți, despre care s-a demonstrat că stimulează sistemul de apărare al creierului, potrivit unor studii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel