Sabina Lisievici, rețeta succesului unei artiste. Experiență uimitoare la o școală de actorie din America: „Îți trebuie un psihic puternic”/ EXCLUSIV

Sabina Lisievici, actor, regizor, producător
Descriere foto: Sabina Lisievici, actor, regizor, producător

Sabina Lisievici ne-a povestit cum a fost experiența studiului în America la o prestigioasa școală de actorie, acolo unde au mai studiat și Brad Pitt, Jennifer Aniston și Drew Barrymore.

Sabina Alexandra Lisievici s-a născut în anul 1990 în Ploiești și este actriță, designer și poetă. Până la vârsta de 30 de ani, a scris prima sa carte la 12 ani sub egida Uniunii Scriitorilor. La 14 ani, a primit marele trofeu Nichita Stănescu. În 2019, a publicat o carte de poezii intitulată "Arde-mă în versuri".

În același an, în 2019, Sabina a plecat în America și a urmat cursurile școlii de actorie a lui Bobbie Chance & Larry Chance, acolo unde au mai terminat și Brad Pitt, Jennifer Aniston și Drew Barrymore. A jucat în 3 filme de succes, inclusiv în "Back 2 Back", alături de Florin Piersic Jr, Paul Diaconescu, Howard Dell, Stanislav Ianevsky și alții. De asemenea, a făcut parte din distribuția serialului românesc „Iubiri secrete” și a jucat în filmul de lungmetraj "I am not for sale" și în scurtmetrajul "Wild sunflower".

Revenită în țară, Sabina a scris un scenariu pentru o piesă de teatru inspirată din viața ei, intitulată „Dragoste pe coji de mandarine”, care urmează să aibă premiera în acest an.

Pasiunea pentru scris, sfârșitul unei tragedii

Artista ne-a dezvăluit că ea a început să scrie încă de la vârsta de opt ani, deși prima carte a publicat-o la vârsta de 12 ani. Momentul în care a fost chemată de pasiune este marcat de un eveniment tragic.

„Am început să scriu al vârsta de opt ani, la moartea bunicului meu. Eveniment nefericit care m-a marcat teribil pentru că bunicul meu era figura mea paternă. Eu am crescut alături de dumnealui, l-am iubit enorm, l-am divinizat, și el pe mine, dar în special eu pe el. Pierderea lui a lăsat o rană adâncă în sufletul meu de copil de opt ani și de acolo a pornit totul. De acolo, calea mea a fost aleasă.”, ne-a spus, în exclusivitate, Sabina Lisievici.

Urmează o nouă operă

Sabina este o artistă desăvârșită care știe să pună în aplicare toate atuurile sale. Fiind și scriitoare, ea muncește de zor pentru a prezenta următoarea sa lucrare. Este entuziasmată pentru scrierea noii sale cărți.

„Personal, eu sunt extrem de atrasă de partea dramaturgică și abisală a vieții. Consider că arta de acolo pleacă, din trăiri și suferință. Ultima carte, „Arde-mă în versuri”, este un volum bilingv, româno-englez. A fost scris în America, aproape integral. Sunt câteva poeme în el pe care le-am scris când am revenit în România. Când am revenit în România am simțit că este necesar să mai public un nou volum, cel din 2019. Acum pot spune că deja strâng material, mai am foarte puțin, pentru a îl publica pe următorul. Am pregătite niște proiecte foarte interesante cu care aștept să ies pe piață și să vă pot vorbi despre ele.”, a mai punctat artista.

După cum am prezentat mai sus, actrița a urmat cursurile școlii Bobbie Chance & Larry Chance, o școală de actorie din SUA, acolo unde numeroase vedete s-au antrenat pentru a-și atinge scopul. De asemenea, ea susține că procesul de învățare în această școală este foarte riguros și solicitant.

„A fost o experiență plăcută, interesantă. Mă bucur că am trăit-o pentru că am intrat în cu totul altă lume din perspectiva actoriei. A fost un soi de armată. O școală foarte intensă și dură pe alocuri. Întâi m-am dus în America, am fost serlectată de un regizor de acolo pentru un rol dintr-un film. Abia după m-am dus la școală, acesta a fost țelul.”, ne-a spus Sabina Lisievici.

Ce psihic trebuie să ai pentru a fi actor

Actrița a mai spus câteva detalii și despre ce a învățat în prestigioasa școală și cum transpune ea procesul transpunerii în personaj. Deși nu este o activitate ușoară, vedeta a pus în aplicare toate sfaturile învățate.

„Ca artist în lumea creației, e important să jonglezi cu emoțiile. Am vorbit data trecută, cred că și aici, dar și în alte emisiuni, despre metodologia mea de a juca. În mare parte tind să joc prin prisma actorului metodist. Asta înseamnă că intru și mă transpun foarte bine în personaj, nu invers. Nu transpun personajul în mine deoarece devin personjaul. Pentru asta îți trebuie un psihic puternic pentru că în general joci drame, situații incredibile. Trebuie să-ți formezi „gărzi” foarte puternice. Cumva ești tot tu acolo, dar întoarcerea la tine însuți se face treptat. Acum depinde, dacă intri în personaj cu totul nu o faci dintr-odată.Tot treptat. Întâi începi să-ți imaginezi, apoi te transpui în personajul respectiv până ajungi să devii acel personaj și să gândești prin acesta.”, ne-a mai spus artista.

 

Poți urmări integral emisiunea aici: 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 31 iul 2023, 13:53 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience