S-a născut azi. Crina Matei a împlinit 49 de ani. La mulți ani!

Data publicării:
Crina Matei, Foto Instagram
Descriere foto: Crina Matei, Foto Instagram

Crina Matei împlinește astăzi 49 de ani. 

Crina Matei s-a năcut pe 16 decembrie 1971, la București. Copil talentat, artista a reușit să își câștige primii bani la 14 ani, când a debutat ca profesionist la Operă, dar și într-un serial de televiziune. Au urmat apoi mai multe provocări pentru tânăra Crina. A fost profesoară, actriță, femeie de afaceri și cântăreață.


A intrat la ATF după patru încercări, însă debutul teatral i-a adus frumoasei actrițe o nominalizare la Gala Premiilor UNITER. Mai apoi, aceasta a vut să lucreze cu copii, deschizând o școală de artă pentru micuții talentați, însă viața avea alte planuri pentru actriță. 


A fost cooptată într-un proiect de televiziune pe care nu l-a putut refuza. A prezentat emisiunea  "Cei mai frumosi ani" de la Antena 1, urmând apoi să se lanseze și ca artist muzical. 

A avut colaborări muzicale răsunătoare, printre care amintim  "Pe ulita armeneasca", înterpretată în duet cu  Nelu Ploiesteanu.

Actoria a fost și va rămâne, însă, marea dragoste a artistei. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crina Matei (@crinamateiofficial)


Printre proiectele cinematografice, amintim "Domnul de la Curte", în regia lui Ion Carmazan. 

Printre piesele de teatru mmemorabile, amintim: "My Fair Lady", regizata de Beatrice Rancea,  „Femeia, eterna poveste”, regia Attila Vizauer,  „Barbă albastră”, regia Alexander Hausvater, „Opera de trei parale ”de Bertold Brecht - regia Beatrice Rancea, „Pasărea măiastră”, un spectacol dedicat Mariei Tănase, „Roxie Hart” în spectacolul Broadway-Bucureşti, la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel